Sport

2017.01.14. 20:54

Itt a Falco KC ötödik légiósa

Szombathely - Az amerikai Andrew Barham személyében új, ötödik légióst igazolt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es A csoportos férfi kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A 27 éves, 198 centis erőcsatár a román élvonalból, az anyagi gondokkal küszködő Marosvásárhely együttesétől érkezik Szombathelyre. Az aláírt papírok szombaton „landoltak" a Falco klubirodájában, a játékos pedig hétfőn talán már munkába is állhat új csapatában.

Andrew Barham 2014-ben állt légiósnak, Japánban, aztán Csehországban, legutóbb pedig a már említett Marosvásárhelyen pattogtatott. A 13 román bajnokin 32,2 perc alatt 13,2 pontot, 5,9 lepattanót, 3,1 gólpasszt átlagolt. Míg a FIBA Európa Kupa sorozatban 7 mérkőzésein 25,9 perc, 9,4 pont, 5,7 lepattanó, 1,7 gólpassz került fel a statisztikai lapjára.

- A játékost vezetőedzőnk, Szrecsko Szekulovics romániai kapcsolatai révén alaposan leinformáltuk - tudtuk meg Gráczer Györgytől, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetőjétől. - Andrew Barham minden meccsén sokat dolgozik, emberként és játékosként egyaránt megbízható, ügyesen lepattanózik, és remekül dob. Ráadásul szinte mérkőzésről érkezik, vagyis játékban, jó formában, jó edzettségi állapotban van - de eddig minden állomáshelyén stabil teljesítménnyel rukkolt elő. A klub a szezon végéig szóló szerződést kötött a játékossal.

Ha minden a tervek szerint alakul akkor a következő, 14. játéknapon, szombaton (18.00) az Atomerőmű elleni idegenbeli mérkőzésen már pályára is léphet Andrew Barham. Akinek előtte szűk egy hete lesz a beilleszkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!