Kultúra

2017.01.16. 22:50

A zalaegerszegi GébArt is bemutatkozik Budapesten

Mától a nagy hagyományokkal rendelkező, évtizedek óta sikerrel működő GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep is bemutatkozik a fővárosban.

Arany Horváth Zsuzsa

Budapesten január 17-én kedden a Műcsarnokban este hat órakor nyílik meg a 25 év Symposion" című kiállítás, amely a hazánkban jelenleg működő művésztelepek alkotásaiból, az ott folyó élet képeiből, a jelenleg még meglévő néhány szoborparkról ad keresztmetszetet.

A GébArt művésztanár alkotója, Frimmel Gyula Fotó: archív

A GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep két alkotással, néhány fotóval és filmmel mutatkozik be, illetve a szoborpark is megjelenik majd egy applikáció segítségével három dimenziós képekben, tájékoztatta szerkesztőségünket Prokné Tirner Gyöngyi, a nemzetközi művésztelepnek helyet adó gébárti Kézművesek Háza vezetője.

A február 19-ig látogatható, országos keresztmetszetet nyújtó kiállítást Kovalovszky Márta művészettörténész ajánlja a budapesti érdeklődők figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!