Rendőrségi

2017.01.17. 07:44

Bántalmazással vádolta a börtönőröket – Vádat emelt a vasi ügyészség

Több esetben is hazugságon érték a rabot, akit most a hatóság félrevezetésével vádol a szombathelyi ügyészség. Börtönbüntetést kaphat, újabbat.

Bakos Ágnes

Bántalmazták az őrök – ezt állította több esetben is a fogvatartott, tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat hatóság félrevezetése és más bűncselekmények miatt. Kivizsgálták ugyanis az állításait.

Egy esetben egy zárkatársa nevében írt beadványt, amelyben azt állította, hogy őt a büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó őrök bántalmazták. Egy másik alkalommal azt mondta, arcon ütötte a bv-felügyelő, amikor az egészségügyi osztályra kísérte. Amikor egy másik ügyben kihallgatták, akkor azt „mesélte” az ügyészségen, hogy egy rabtársa többször megvágta magát.

Minden állítását kivizsgálták – valótlannak bizonyultak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat hatóság félrevezetésének vétségével és hamis tanúzás bűntettével vádolja. Többszörös visszaesőről van szó, az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!