Civil

2017.01.20. 19:14

Négyszázhetvenöt mese a gotthárdi Palotában

Szentgotthárd - Dr. Gömbös Sándorné, Zsuzsa néni két évtizede költözött „haza”, Szentgotthárdra, és mindig is szívügyének tekintette a magyar nyelv ápolását-okítását. A városi televízió munkatársaként megálmodta, és munkatársai segítségével megvalósította a Mesepalota című műsort. Az egy évtized „pillanataiból” nyílt minitárlat a Rába-parti város mozijának előterében.

Civil Tudósítónktól

– A gyermekek maguk hozták azokat a meséket, amelyeket szerettek – elevenítette fel a kezdeteket Zsuzsa néni. – Öröm volt látni, hogy a gyermekek egyre szebben beszélnek, miközben egy-egy mesemondást akár nyolcszor is elpróbáltunk. Később színesebbé tettük a produkciókat, dramatizáltuk, bábelőadásban tártuk a nézők elé a meséket. S volt arra is példa, hogy a nagymamák meséltek az unokáknak.

A paletta színesedett, a műsor szerkesztői szomszédoltak is, egy-egy történetet két nyelven is bemutattak: magyarul és szlovénul, magyarul és németül. A szentgotthárdi Mesepalota számokban a következőket jelenti: tíz év, ezer mesemondó, 2500 műsorperc és 475 mese.

– A mese örök, mindig lesz gyermek, aki szereti hallgatni. Mindig lesz, aki szereti továbbadni, és mindig lesz felnőtt is, aki szívesen elmerül a mese igaz világában – mondta tárlatajánlója végén Dr. Gömbös Sándorné.

A „10 éves a Mesepalota” kiállítás január végéig tekinthető meg a szentgotthárdi Csákányi László filmszínház előterében.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!