Sport

2017.01.22. 17:46

Harmadik lett az ajkai együttes

Ajka - Harmadik helyezést szerzett az FC Ajka labdarúgócsapata a hagyományos győri teremtornán, amelyen idén a Pápai Perutz FC is pályára lépett.

Horváth Gábor

Az ajkai labdarúgók idén is téli felkészülésükbe illesztették a hagyományos győri Alcufer-kupát, amelynek a Magvassy csarnok adott otthont. A megmérettetésen megyénkből ezúttal nemcsak az NB III-as FC Ajka, hanem a megyei első osztályban szereplő Pápai Perutz FC is elindult. (Érdekesség, hogy a két csapat pénteken nagypályán játszott edzőmeccset, amelyet az ajkaiak nyertek meg hazai környezetben 1:0-ra.)

A D csoportban szereplő pápaiak egy sima sikerrel kezdtek, az NB I-es Gyirmót FC Győrrel szemben viszont nem volt esélyük. A Pénzügyőr SE szintén jobbnak bizonyult Marton Miklós csapatánál, amely így az alsóházban folytatta szereplését. A Perutz FC csoporteredményei: Perutz FC-Bácsa FC 6:0. Gólszerzők: Venczel 2, Györkös 2, Udvardi, Póczik. Gyirmót FC-Perutz FC 8:1. G.: Venczel. Perutz FC-Pénzügyőr SE 0:3. A csoport végeredménye: 1. Gyirmót 9 pont, 2. Pénzügyőr 6, 3. Perutz FC 3, 4. Bácsa 0.

Az ajkaiak magabiztos teljesítménnyel, veretlenül nyerték a C jelű négyest.

Eredmények: FC Ajka-Ménfőcsanak ESK 6:0. G.: Pál 2, Pataki 2, Szabó Z., Csábi. FC Ajka-Kapuvári SE 2:2 G.: Szarka, Csemer. FC Ajka-Csornai SE 3:1 G.: Hanzl, Lőrinczy, Csemer.

Az ajkaiak (piros felső) és a pápaiak edzőmeccset is játszottak Fotó: Penovác Károly

A csoport végeredménye: 1. FC Ajka 7, 2. Csorna 4, 3. Kapuvár SE 3, 4. Ménfőcsanak 0.

A Perutz FC az alsóházi rájátszásban kikapott a Ménfőcsanaktól (1:4, g.: Kovács) és a Kapuvártól (2:4, g.: Kovács, Iványi), a helyosztón pedig a Nyúl csapatával szemben maradt alul (2:6, g.: Szalai, Bolla), így a 14. helyen végzett a 16 csapatot tornán.

A felsőházban az FC Ajka versenyben volt a döntőbe kerülésért, a Pénzügyőr elleni iksz (1:1, g.: Lőrinczy) után az alakulat nagyot csatázott a gyirmótiakkal, ám a 2:2-es (g.: Tölgyesi, Pataki) döntetlen a házigazdának kedvezett.

Bücs Zsolt csapata a harmadik helyért játszott és nyert: FC Ajka-Mosonmagyaróvár 3:2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!