Sport

2017.01.22. 20:05

A Motax zónája kiválóan működött

Pápa - Tökéletes első negyedbeli játékával megalapozta a Bonyhád elleni sikert a Motax KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Motax-Bonyhád 81:66 (28:12, 16:21, 22:22, 15:11)

Pápa, 300 néző. V.: Kulcsár, Goda, Kéri. Motax KC Pápa: Kálmán 17, Majic 29, Keresztes 11, Szanati M. 14/3, Hadnagy B. Csere: Szanati G. 2, Horváth G. 5/3, Bereczki, Vajda B., Fülöp. Edző: Vajda József. Bonyhádi KSE: Tömösváry 25/3, Baki 9/3, Ugrinic 5, Gébert Z. 7/3, Gébert A. 6. Csere: Dávid 6/6, Pechár 6, Fetzer 2. Edző: Puha Jenő.

Remek kezdés után szinte tökéletes első negyedet láthattunk a hazaiaktól. A vendé-gek nem találták a hazaiak védekezésének ellenszerét, Majic hatékonyan semlegesítette Keresztes segítségével Tömösváryt, a liga legjobb centerét. A sérülten játszó szerb légiós és Kálmán vezetésével Motax nem hagyta lélegzethez jutni ellenfelét, és állva hagyta a jó erőkből álló Bonyhádot (28:12).

Keresztes Rafael (szemben) ezúttal is a Pápa egyik legjobbja volt Fotó: Balogh Ákos

A folytatásban továbbra is a hazaiak domináltak, majd egy bonyhádi időkérést követően a vendégcsapat kicsit talpra állt, és feljött tizenegy pontra (44:33).

A térfélcsere után Kálmán és Szanati irányításával újra elhúzott a Motax húsz ponttal (55:35). A Bonyhád kapaszkodott, Tömösváry lepattanókból kosarakat szerzett, de így is maradt az előnyből 66:55.

Az utolsó negyedben ismét a ragyogó védekezését vette elő a Pápa, zónájuk ellen a bonyhádiak egyszerűen nem tudtak kosarat dobni, és újra húsz pont fölé kúszott a különbség (35. perc: 78:58). Az utolsó öt percben már nem maradt nyitott kérdés, a pá-paiak magabiztosan, jó játékkal győzedelmeskedtek.

Összességében a remek taktikát választó Motax KC Pápa esélyt sem hagyott a jó erőkből álló Bonyhádnak.

Vajda József: - Nagyon örülök a győzelemnek, annak pedig különösen, hogy a srácok 100 százalékig betartották azt, amit megbeszéltünk, és így sok dolgom nem volt a mérkőzésen. A jövő héten Baján is szeretnénk nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!