Sport

2017.01.23. 18:50

Egyetlen pont is elég - Az Alba sorsdöntő derbin fogadja a Pau együttesét

Székesfehérvár - Ismét komoly erőpróba vár az Alba Fehérvár férfi kosarasaira. A tét a továbbjutás a FIBA Europe Cup-on, a kedd este 18 órakor kezdődő mérkőzésen.

Horog László

Jól melegített a kedd esti ütközetre a fehérvári kosárcsapat, szombaton este nívós összecsapáson verte a hazai bajnokságban harmadik helyen tanyázó egerszegieket. A meccs legjobbja Lóránt Péter volt, aki a hét közepén Pardubicében is remekelt, döntő érdemeket szerzett a hosszabbításos győzelemben az Európa Kupában. Hiába áll imponáló, 4-1-es mérleggel az Alba, nyernie kell kedden este az Elan Béarnais Pau-Lacq-Orthez ellen. A győztes ott van a legjobb 16 között, az egyenes kieséses szakaszban. Az utolsó csoportmeccs után sorsolnak, az első nyolcaddöntőre február 8-án kerül sor, a visszavágóra pedig két héttel később.

A fehérváriak természetesen szeretnének ott lenni a következő kanyarban is, de pontosan tudják, pokoli nehéz dolguk lesz a gallok ellen. A múlt szerdán, Csehországban megnyert mérkőzés legjobbja Lóránt Péter volt, a 31 esztendős center az utóbbi mérkőzéseken megállíthatatlan.

A center, Keller Ákos hasznosan játszott, 10 pontot szerzett a ZTE elleni hétvégi összecsapáson
Fotó: Molnár Artúr

- Fontos diadalt arattunk Kolozsváron és Pardubicében is, mindkétszer jó csapatot vertünk, ám ez sem elég a továbbjutáshoz, ha ott akarunk lenni a legjobb 16 között, le kell gyűrnünk a Pau-Lacq-Orthezt is. Hiába állunk remek mérleggel, 4-1-es összesítéssel, ha kikapunk, nem jutunk tovább. Számolgattuk a srácokkal, a többi csoportban, a hasonlóan álló gárdáknak jobb a kosáraránya, mint a miénk. Egyértelmű, a franciák ellen is nyernünk kell, klasszikus ki-ki mérkőzés következik. A győztes örülhet, a vesztes kiszáll a küzdelmekből. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízom magunkban, mindannyian átérezzük a keddi mérkőzés fontosságát - mondta a center, aki megjárta a belga, az olasz és a spanyol élvonalat, de nemzetközi kupában mindössze azon időszakban szerepelt, amikor Szolnokon pattogtatott másfél évet. Együttesével az Adria-ligában, a Challenge Cup és az ULEB által rendezett Eurocup-on volt érdekelt.

A vezetőedző, Dzunic Branislav pontosan tudja, rendkívül nehéz mérkőzésre kell számítani. A két együttes novemberi meccsét a Pau-Lacq-Orthez nyerte, 89-63-ra.

- Amikor a nemzetközi sorozatot kezdtük tavaly októberben, nem gondolkodtunk továbbjutásban, az volt a célunk, hogy tapasztalatot szerezzünk, lehetőség szerint a hazai meccseinket megnyerjük. Ezzel szemben magabiztosan léptünk tovább az első csoportkörből, most is remek helyzetben vagyunk, vezetjük a csoportot. Ezúttal a Pau gárdáját fogadjuk, egy francia nagycsapatot. Reálisan nézve, nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent el fogunk követni a siker érdekében. A képlet egyszerű, ha nyerünk, akár egyetlen ponttal is, ott vagyunk a 16 között - közölte Dzunic Branislav vezetőedző.

A szombati bajnokit bokasérülés miatt kihagyó Justin Edwards játékra jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!