Sport

2017.01.23. 20:32

Négy érmet szereztek a srácok - Nagy Bence és Vagyóczki Dávid felállhattak a dobogóra

A dunaújvárosi tollaslabdázók vasárnap a Budapest Bajnokság A kategóriás országos igazolt ranglista versenyen szerepeltek.

Jankó Árpád

A Danubius KSE utánpótláskorú tollaslabdázói Nagy Bence és Vagyóczki Dávid az U13-as korosztályban lépett pályára. Borbély Hanna, Csomor- Németh Lili és Dobrovitz Barabás Zoltán tizenhárom évesen az U17-es korosztályban versenyzett. Az U15-ös dunaújvárosi versenyzők Lili, Hanna és Zoltán nagyszerű, erőteljes játékkal mutatkoztak be.

Nagy Bence és Vagyóczki Dávid Jakab János edzővel
Fotó: Amatőr

Tulajdonképpen szereplésükkel a tapasztalatszerzés, a játéktudás megszerzése, a gyakorlás volt a cél. Nagy Bencét és Vagyóczki Dávidot a későbbi pécsi győztes állította meg, Dávidot a döntőben, Bencét a döntőbe jutásért. Így Nagy Bence bronzérmes, Vagyóczki Dávid pedig ezüstérmes lett az U13-as fiú egyéniben. A fiúk párosban együtt indultak, és szettveszteség nélkül valamennyi mérkőzésüket megnyerték, így két aranyat, egy ezüstöt és bronzot szereztek. Szombaton a felnőttek Sopronban szerepelnek a III. osztályú csapatbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!