Sport

2017.01.23. 20:09

Női vízilabda-válogatott: három dunaújvárosi a keretben

Bíró Attila, a női vízilabdázók szövetségi kapitánya szűkítette keretét a kedd esti, olaszok elleni Világliga-mérkőzésre. Az öt behívottból végül három dunaújvárosi játékos kaphat lehetőséget.

Gallai Péter

A kapitány tizenhetes bő keretet hirdetett a találkozóra, a hétfői, sajtónyilvános edzésen már a BVSC uszodájában ma 20 órakor kezdődő összecsapáson szereplő tizenhárom játékos gyakorolt. Az együttesben ezúttal nem lesz ott a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics két Európa-bajnoka, Kasó Orsolya és Garda Krisztina, valamint kimaradt a szintén aranyérmes Tóth Ildikó és Kisteleki Hanna.

A jó formában lévő Gurisatti Grétára is számít a kapitány
Fotó: Ady Géza

A riói olimpián szerepelt együtteshez képest hat helyen van változás, Bíró Attila több fiatalnak is lehetőséget ad, így a DUE-Maarsk gárdájából Gurisatti Grétának, Szilágyi Dorottyának és Somhegyi Noéminek. – A fiatalok közül a keretben lévő játékosok mindegyike megfelel a válogatott követelményeknek, elég csak azt mondanom, hogy Szilágyi és Gurisatti magas szinten teljesítenek klubjukban, hátukon viszik a Dunaújvárost – mondta a kapitány a szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!