Sport

2017.01.23. 20:30

Kézilabda vb: Nem szabad görcsölni a norvégok elleni mérkőzésen

Miután a negyeddöntőben az olimpiai bajnok dánokat óriási bravúrral búcsúztatta a magyar férfi kézilabda-válogatott, kedden 17 órakor a négy közé jutásért Norvégia következik a világbajnokságon. A fantasztikus sikerből nem egy dunaújvárosi nevelésű játékos vette ki a részét.

Gallai Péter

A vb-n szereplő, idősebb játékosok közül Császár Gábor, Zubai Szabolcs, Mikler Roland, a fiatalabbak esetében pedig Ancsin Gábor vagy Bodó Richárd neve lehet ismerős a dunaújvárosi sportbarátok számára. Hiszen az a közös bennük, hogy egykoron a Dunaferr SE játékosai voltak, többségük itt vált NB I-es játékossá hosszú nevelőmunka után. Utóbbiban vállalt szerepet György László, aki jelenleg a DKKA edzője, Zdravko Zovko segítője, így számára különösen nagy örömet jelentett a Dánok elleni diadal.

- Az akarattal, a küzdeni tudással felül lehet kerekedni egy erősebb csapaton, ez történt vasárnap is. Le a kalappal a srácok előtt, de voltak kiemelkedő teljesítmények, mint például Mikler Rolandé. Az ember azt mondaná, milyen régen volt, amikor ezek a fiúk Dunaújvárosban játszottak, de nekem olyan, mintha tegnap lett volna. Megbizsereg az ember erre gondolva, de a keserűség is előjön, hiszen belegondolok abba, hogy mire vihette volna ezekkel a játékosokkal a Dunaferr, ami az ország legjobb utánpótlás-műhelyeként működött. Óriási hiba volt hagyni mindezt összedőlni, nem tudom, akik ez ellen nem tettek semmit, ilyen meccsek láttán (is) mit éreznek...

Reméljük, hasonló képeket láthatunk a negyeddöntő lefújása után a magyar játékosoktól
Fotó: francehandball2017.com

Majd a tréner arról beszélt, hogy a vb-n is szereplő, általuk edzett fiúk személyisége beléjük ivódott. Ezért is tölti el jó érzéssel, ha a mai napig gratulálnak neki, és elismerést kap egy-egy ilyen találkozó után. Azt mondja, ezek szerint valamit jól csináltak, maradandót alkottak a férfivonalon. Majd rátértünk a mai összecsapásra, amely 17 órakor kezdődik a norvégok ellen. György László némileg ellentétes véleményen van az esélylatolgatást illetően, hiszen sokan azt mondták, a dánok után már csak könnyebb riválisok jöhetnek a folytatásban.

- Mindig óvatosan kell nyilatkozni, akkor is, ha nyerünk és akkor is, ha kikapunk. Amennyiben ez tudatos volt, hogy folyamatosan építjük fel magunkat a torna alatt, akkor zseniálisan sikerült. A norvégokat hasonlóan erősnek, sőt, a látottak alapján még jobbnak is vélem a dánoknál. Viszont most lendületben vagyunk, hatalmas lelki plusszal, bízom a csapatban, hogy tovább folytatják a sikerszériát - tette hozzá.

Mikler Roland az MTI tudósítójának azt mondta, vasárnap a végén akkora boldogság szabadult fel benne, hogy majdnem attól lett rosszul: - Az interjúk alatt nehezen kaptam levegőt, csak kerestem a szavakat. A norvégok ellen fenn kell tartanunk a dánok elleni hozzállást, ez lehet az újabb sikerünk kulcsa. Nagyon jól felkészülünk, és nem szabad görcsölnünk.

A norvégok az A csoport második helyén zártak, megverték a lengyeleket, a brazilokat és az oroszokat, s kikaptak a franciáktól. A nyolcaddöntőben Macedóniát ütötték ki 34-24-re. A további párosítás: Franciaország - Svédország, Szlovénia - Katar, Spanyolország - Horvátország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!