Bulvár

2017.01.24. 15:26

Fehérvári éttermész is tudósít a Bocuse d'Or-ról

Lyon - Szakály Attila székesfehérvári étterem-tulajdonos éppen ott van Lyonban, a ma kezdődött, 30. Bocuse d 'Or nemzetközi szakácsolimpián.

Kocsis Noémi

Mint a feol.hu kérdésére elmondta, a hangulat fergeteges, a magyar csapat - a tavalyi nyertes Széll Tamás, valamint Szabó Kevin - valamivel 16 óra előtt tálalta fel az elkészített étkeket.

A magyar csapat éppen tálal
Fotó: Szakály Attila

A 12-es számmal versenyző magyarok a norvég team mellett versenyeznek, az eseményt rengetegen követik a helyszínen is.

A kétnapos megmérettetésben holnap hirdetnek eredményt, addig is lehet szurkolni a magyaroknak, íme a bemutatkozó kisfilmjük:

 

Ezeket az ételeket főzi ma meg Széll Tamás és a magyar csapat

Vegán téma

Betekintés a magyar konyha kultúrába és történelembe

A menüben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika
„Gyökerek és levelek alatt”

Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma és tökmag

Cékla, gombák, sült fokhagyma és virágok roppanós levélkével

Sárgacékla és Hagymadzsem savanyított bodzával, tokaji furmint, paprika és mustármag

Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral

Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom

Roppanós „gyökér” és csicsókapüré

„Dió” & Gombazselé

Tokaji ecet gyöngyök és savanyított répák

Mártás
Petrezselyemkrém

Grillezett zellermártás dióval és magyar szarvasgomba

Bresse-i csirke és Tenger gyümölcsei
Betekintés a magyar konyha kultúrába és történelembe
A menüben fellelhető tokaji furmint és aszú, mangalicasonka és -szalonna, tökmag, kacsamáj és paprika
”Magyar téli erdő”

Grillezett csirkecomb, szárny és belsőségek
Homár, fűszerek és erdei gombák

Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír és roppanós „tölgyfalevélkék”

Folyami rák paprikával, petrezselyem krém és homárhab

Köretek
Sárgacékla és hagymadzsem
savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás és magyar szarvasgomba

”Tartlet virág”
Marinált zöldborsó savanyított citrommal és mangalicasonka, csicsókapüré

Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj és zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág

Mártás
Csirke jus grillezett csirkecombbal, tokaji furmint és aszú, fekete bors, savanyított fenyő és barnított vaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!