Gazdaság

2017.01.24. 19:16

A dolgozók pályázhattak - A 25 éves új Videoton kabaláját is ők tervezhették meg

Székesfehérvár – Dolgozói körében hirdetett három pályázatot a Videoton holding. A díjkiosztót kedden tartották.

B. Kiss László

Tavaly ünnepelte létrejöttének 25. évfordulóját az új, a rendszerváltást követően magánosított Videoton. A jubileum alkalmával a holding három pályázatot is kiírt dolgozói, illetve azok családtagjai számára. Az egyik gyermekrajzpályázat volt, apa/anya munkahelyét kellett megörökíteni. Itt – a három korcsoportban – Holló Hédi, Czirák Lili Anna és Szabó Melinda lett az első.

A Videoton Autóelektronika Kft. csapata megosztott első díjat nyert munkájával a pályázaton
Fotó: B. Kiss László

A másik kiírás szerint olyan pályaművet, tárgyat kellett készíteni, amely összhangban áll a Videotonhoz tartozó cég profiljával, és alapvetően annak technológiáján, tevékenységén alapul. Itt a VT Autoelektronika Kft. és a VT Elektro-Plast Kft. dolgozóiból álló team megosztva szerezte meg az elsőséget. Az előbbi, 11 fős csapat olyan eszközt szerkesztett, melynek közepén felfüggesztés nélkül lebeg egy kisautó. A másik, három főből álló csapat munkájában hologramos vetítő jeleníti meg a társaság által gyártott termékeket. A harmadik pályázaton kabalafigurákkal lehetett indulni. Itt Fenyősy Jánosné lett az első helyezett. A második helyet a bírálóbizottság Kádár Veronikának , a harmadik helyet pedig Kázsmér Andreának ítélte oda. Különdíjban részesült Varga Gyula.

A díjakat Sinkó Ottó vezérigazgató adta át, aki elmondta: az első és a második helyezett kabaláját továbbgondolják, s – nagy valószínűséggel – nagyobb sorozatban is elkészítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!