Gazdaság

2017.01.25. 16:32

Hármas megyei siker az országos pálinkamustrán

Lillafüred – Pataki Attila csákberényi, Pavlicsek Csaba perkátai pálinkafőző, valamint kategóriájában az Agárdi Pálinkafőzde nyerte az ország legnagyobb pálinkaversenyének fődíjait.

Házi Péter

Magyarországon még soha nem versenyzett egyszerre annyi párlat, mint az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatversenyen. Az 1318(!) minta között számos külföldi párlatot is kóstolhatott a zsűri. A Kövér László házelnök fővédnökségével rendezett verseny lillafüredi díjátadó gáláján kiderült: a verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde, míg a megmérettetés legjobb pálinkája a Shiszler Pálinkafőzde Vilmoskörte pálinkája lett.

A magán és bérfőzetők között a csákberényi Pataki Attila (balra) lett az abszolút győztes, neki gratulál Takács László szervező
Fotó: Ongai Kulturális Egyesület

A magán és bérfőzetők között az abszolút győztes a csákberényi Pataki Attila, míg a legjobb magán és bérfőzetett pálinka címet Pucsok Sándor szilva pálinkája érdemelte ki. A legjobb magánfőző szintén megyei, a perkátai Pavlicsek Csaba lett.

A zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 195 (14,7 százalék), ezüst oklevelet 349 (26,5 százalék), míg bronz oklevelet 400 (30,3 százalék) pálinka és párlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!