Belföld

2017.01.27. 12:06

Gyermekhalál-ügy: még nincs szakértői vélemény

Székesfehérvár - Pénteken délben megérkezett a válasz a polgármester csütörtöki nyílt levelére. A rendőrfőkapitány ebben azt írja, a szakértői vizsgálat még nem zárult le.

Kocsis Noémi

Mint a feol.hu is megírta, Cser-Palkovics András a január 9-én elhunyt 11 éves kisfiú megrázó halála körülményeinek nyilvánosság előtti tisztázását kérte nyílt levelében Varga Péter dandártábornoktól. Fejér megye rendőrfőkapitánya pénteken választ küldött, levelében kijelenti, hogy a most is zajló „vizsgálat legfontosabb eleme a halál okának megállapítása, amely összetett, szakértői feladat. A szakértői vélemények jelenleg nem állnak hatóságunk rendelkezésére, a rendőrség előtt a gyermek halálának oka nem ismert." A főkapitány kifejti, a rendőrség válasza „nem alapulhat megalapozatlan, kellőképpen nem alátámasztott információkra.” Varga Péter egyúttal ígéretet tett arra, hogy a vizsgálat lezárultával részletes tájékoztatást ad a megrendítő ügyről.

Cser-Palkovics András a főkapitányi válaszlevél reakciójaként a gyermek iránti kegyeletből, a minden elhunytat megillető emberi méltóság okán is mindenkit arra kér, hogy mellőzze a találgatásokat és a tényállításoknak tűnő közléseket, amíg a szakértői vizsgálat lezárul. „Székesfehérvár önkormányzata – habár eddig az édesanya elutasította – továbbra is fenntartja a felajánlást, hogy viseli a temetés költségeit.” - áll a polgármester közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!