Kultúra

2017.01.29. 13:10

Diákokat támogattak

Sormás - A Batthyány-gimnázium szombaton az István hotelben tartotta hagyományosan a tehetséggondozást segítő alapítványi bálját.

Benedek Bálint

A 24. alkalommal a farsangi időszakhoz kapcsolódva az intézmény tüzes mexikói hangulatot varázsolt a bálterembe. Ehhez a miliőhöz csatlakoztak a végzős batthyányis diákok is, akik lendületes koreográfiájukkal felperzselték a levegőt. Persze az emelkedett hangulatból a keringők sem hiányozhattak.

- Az ember 24 évig növekedhet, mi éppen itt tartunk, s innentől kezdve tovább támogatva a fiataljaink fejlődését csak erősödhetünk - fogalmazott megnyitójában Balogh László a gimnázium igazgatója.

- A Batthyány Középiskoláért Alapítvány köszönettel tartozik mindazoknak, akik az iskola tanulóinak külföldi és belföldi tanulmányútjait, a tehetséggondozást és az eszközfejlesztést támogatja.

A farsangi szezonhoz hűen a végzős tanulók mexikói maskarában táncolták el koreográfiájukat
Fotó: Szakony Attila

Az igazgató hozzátette: az iskolájuk az állami támogatás mellett az önkormányzatra és a szülőkre számíthat, ha a fiatalok segítéséről van szó.

- Rajtuk kívül az 1988-ban érettségizett most Finnországban élő, Szakacsits Szabolcs annyira fontosnak érzi korábbi alma materét, hogy a mai napig jelentős összegekkel támogatja az alapítványon keresztül a diákok fejlődését.

- Tavaly a Határtalanul pályázat keretében a tanulóink Kártpátalját és Erdélyt láthatták, továbbá két német városban kamatoztathatták a tudásukat - tette hozzá az intézményvezető. - Míg a keszthelyi Helikon fesztiválon bizonyították a tudásukat, öregbítve az iskola jóhírét, de a tanulmányi szakkörök életét is igyekszünk könnyebbé tenni, ahogy rendszerint az eszközfejlesztésre is jut pénzünk.

Balogh László elmondta: az idei évben a gimnázium területén negyven növényt neveznek el, speciális arborétumot alakítva ki.

Az est mexikói hangulatát fokozta egy ifjú titánok alkotta fővárosi autentikus mariachi együttes, akik tradicionális muzsikát szolgáltattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!