Bulvár

2017.02.10. 07:39

Utálja a nehéz szatyrokat cipelni? Érkezik a megoldás!

Emlékszik a Star Wars filmekből R2D2-re vagy BB8-ra? Többé már nem csak fikció.

A bevásárlás egyik legkevésbé kedvelt része, amikor a jól megpakolt táskáinkat haza kell cipelni. A világ legismertebb robogóját, a Vespát gyártó cégnek köszönhetően azonban hamarosan megszűnik ez a probléma, a gyártó ugyanis megépítette a világ egyik leghasznosabb robotját: a Gitát - olvasható a HVG cikkében.

Gita két keréken gurul és úgy néz ki, mintha a Csillagok háborújából ismert R2-D2 és BB8 ötvözete lenne. A robot mindenhová követi a tulajdonosát, a fedelét felnyitva pedig azonnal bele tudjuk pakolni a boltban vásárolt dolgokat.

Forrás: Robotics Trends Youtube

A közlekedésben az érzékelői segítik, ezeknek köszönhetően ugyanis felméri a környezetét, és azt figyelembe véve gurul a megadott cél felé. A felhasználási területe igen sokféle lehet, a csomagszállítástól a kutyasétáltatásig bármire képes az elektromos meghajtású eszköz.

dezeen portál információi szerint a 66 centiméter magas robot 18 kg-nyi csomagot képes tárolni, maximális sebessége pedig 35 km/h.

A gyártó cég elsődleges célja, hogy Gita a mindennapokat könnyítse meg az emberek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!