Gazdaság

2017.02.10. 12:39

Több pénz marad a zsebünkben, avagy rezsicsökkentés a közigazgatásban

Bár 21 nap áll rendelkezésre, az ügyek 85 százalékát 8 napon elintézik – mondta el a kormánymegbízott.

B. Kiss László

Több mint 500 ezren fordultak meg tavaly a kormányablakokban, ami lényegében azt jelenti, hogy a megye valamennyi lakosa  felkereste a Fejér Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálatait. Ez több mint 2,5 millió ügyiratot jelentett – fogalmazott Simon László kormánymegbízott, beszédében azon a pénteki fogadáson, ahol a kormányhivatal partnerei, illetve a megye közéletének prominensei vettek részt. A kormánymegbízott  áttekintette azokat a változásokat, amelyek a kormányhivatalok 2011-es létrehozása óta lezajlottak a területi közigazgatási szerveinél.

Simon László kormánymegbízott rövid beszédben mutatta be a kormányhivatal munkáját, eredményeit Fotó: Molnár Artúr

A legutóbbi szervezeti változás eredményeként az idei esztendőtől egy sor hatáskör a kormányhivataltól a járási hivatalokhoz került, így a hatáskörök 82 százaléka már a járási hivataloknál van – hangzott el.  Ennek az intézkedésnek a következtében közel hatszázan dolgoznak a fehérvári járási hivatalban. Simon László elmondta azt is, hogy  immár 1540 féle ügyben lehet a kormányablakokhoz fordulni, melyek számát a fehérvári vasútállomáson kialakítandó kormányablakkal kívánják tovább bővíteni. Örvendetes módon csökkent az ügyek elintézésére fordított idő: a nyolc napon belül elintézett ügyek aránya 44-ről 85 százalékra nőtt – tűnt ki a kormánymegbízott szavaiból. Simon László azt is elmondta, hogy a rezsicsökkentés részeként húsz hatósági eljárás válik díjmentessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!