Bulvár

2017.02.10. 17:24

Ugrás a világhírnévbe - Liza a Mindenkiből

Budapest - Semmiféle Oscar-díj-jelöltes, sztárallűrös nincs a 13 éves Hais Dorkában. Nincs sajtósa, gorillája, édesanyja segít összehozni az interjút.

Kocsis Noémi

Először nem érjük el egymást, Dorottya visszahív, kedves, természetes, készséges. Előzetesen írásban magázódtunk, éppen felajánlanám a telefonos tegeződést, de megelőz: „Szia!" – szól bele csengő hangon. A Mindenki című Deák Kristóf rendezte rövidfilm kislány főszereplőinek egyike, Liza szerepében (a másik kislány főhőst Gáspárfalvi Dorka játssza) és civilben is imádnivaló.

– Most jöttél tévéinterjúról, előtte a héten fél tucat újságcikk, interjúk. Bírod?

– Szerencsére igen. Azt mondtam magamnak, hogy ha vannak álmai, amiket el szeretnék érni, akkor ez is hozzátartozik.

– És mik azok az álmok?

– Mint műugró és sportoló, nagyon szeretnék eljutni egy olimpiára...Egyéni színészként pedig Oscart nyerni. De egyébként legszívesebben sebész lennék, már három éves koromtól ez a vágyam.

Edzőjével, Cserba Brigittával a Honvédban dolgoznak együtt

– Azt hittem, inkább a színészség, meg a műugrás.

- Igen, azok is, de legjobban az orvoslás érdekel. Már ovis koromban is sok érdekes orvosi könyvem volt, azokat lapozgattam.

– Hogyan lettél gyerekszínész?

– Nem volt családi előkép, ráadásul a válogatásokon először nem is arattam sikereket, sosem engem választottak ki. Anyukám azt mondta, azért, mert elbújtam mögötte, meg el is ment a kedvem. Megbeszéltük anyuval, hogy ha tényleg akarom, rendesen kellene csinálni. Mikor megkaptam végre az első szerepet, annyira jó volt, rákaptam az ízére és ez azóta is tart. Főleg reklámokban voltam, eddig, úgy 40-ben. Imádom csinálni!

- Ráadásul nálatok a húgod, Fruzsi is színészkedik. Egy ketchupreklámban ő az "Apa! Nem a színpadon vagy!!" kislány.

- Nagyon büszke is vagyok Fruzsira!

– Mindenhol azt nyilatkozod, hogy borzalmas hangod van. Nem túlzol?

– Nem... (nevet). Tényleg elég szörnyű, úgyhogy nem  szoktam dudorászni sem. Még jó, hogy a Mindenkiben más énekel helyettem, nekem semmi hallásom szerintem.

- Vannak jövőbeli filmterveid?

- Még elég kialakulatlan a dolog, de úgy tudom, jövőre egy horrorfilmet szeretnének velem forgatni.

– Most jöttél haza Eindhovenből, egy egyhetes műugró bajnokságról. Mennyi elfoglaltságot ad a sport és a színészet együtt?

– Elég sokat. Most egy hétig versenyeztem, legközelebb márciusban lesz versenyem Belgrádban és Zágrábban. Addig pedig tanulás és hát nemsokára Los Angeles. Annyira izgulok miatta!

– Sportos személyiség vagy. Van egyáltalán nagyestélyid?

– Még nincs, eddig nem is volt, de éppen most terveznek nekem egyet az Oscarra.

– Felismernek már az utcán?

– Igen, de nem Dorkaként, hanem így: „Szia, Liza!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!