Baba

2017.02.18. 16:39

Baba-mama jóga: egymás szívverését is figyelik

Balatonfüred - A baba-mama jógafoglalkozások oktatója, Polyák Georgina korábban bemutatta a klub előnyeit, most a tevékenység hatásmechanizmusát ismerteti.

Lovász Lilla

- Az idegrendszert a fülben lévő egyensúlyi szerv, a három félkörös ívjáratban lévő folyadék különböző irányban történő áramoltatásával stimuláljuk. Ehhez a kicsit minden irányban mozgatjuk, nem csak egyfelé hintáztatjuk, vagy ide-oda ringatjuk, ahogy régen ez megszokott volt. Rengeteg különböző gyakorlatsor létezik erre, például az, hogy az anyuka a lábán előre, hátra görgeti a csöppséget, vagy az, hogy a csípőjét tengelyként fogva, egy szaltózó mozdulattal körbefordítja. Ezt rettenetesen élvezik a picik, ráadásul az anya és gyermeke közti bizalomérzést is erősíti - hangsúlyozta az oktató.

Hozzátette: a gyakorlatokat mondókák, énekek kísérik, ami nem csupán megnyugatató a kisgyermekeknek, de ritmusérzék fejlesztésére ugyancsak kiváló. Közben pedig az anyukák észrevétlenül tanulják meg a gyermekdalokat.Minden baba-mama jógaórát relaxációval zárnak. Ilyenkor az anyukák magukhoz szorítják a picit, és egymás szívverését figyelve mindketten megnyugszanak. Egy közös utazás ez a békés, boldog felcseperedés felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!