Úrkút

2017.02.20. 10:30

Farsangi káosz Úrkúton

Minden osztály saját koreográfiával, illetve saját készítésű jelmezekkel készült a farsangra - tájékoztatta lapunkat Horváthné Rieger Anita, az önkormányzat kulturális szervezője.

Penk Tímea

Az idén külföldi zenékkel készültek az Úrkúti Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói a farsangi mulatságra, melyet minden évben a település sportcsarnokában rendeznek. Az alsó és felső tagozatos diákok előadása után a nyolcadik osztályosok táncoltak, Srumpfhosentanz-cal búcsúztak utolsó farsangjukon az iskolától. A nevelői tánc idén a zorba volt.

- A szülői munkaközösség egy Kerekerdői Káoszt idézett meg, ahol a mesehősök eléggé összekeveredtek, és maga a történet is eléggé zavarosan szólt, rámutatva arra, hogy a történeteket bármikor átírhatjuk és mesélhetünk kedvünk szerint - számolt be Horváthné Rieger Anita.

Az Acro Dance SE úrkúti rockysainak bemutatóját követte a tombolasorsolás, amelyen sok felajánlott nyeremény lelt gazdára. A rendezvény végén a gyerekek bulizhattak egy jót a diszkóban, ahol a kitűnő hangulat mellett, kedvenc zenéikre rophatták a táncot. A kulturális szervező szerint egy tartalmas, színvonalas, élményekkel teli délutánt tudhattak magukénak mindazok, akik ellátogattak a műsorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!