Sport

2017.02.21. 17:25

Sito Rivera együttese szerdán Szlovéniát fogadja

Zalaegerszeg - Sito Rivera, a magyar futsal válogatott szövetségi kapitánya nem titkolta, szeret Egerszegen edzőtáborozni csapatával - derült ki keddi beszélgetésünkből. A magyar válogatott szerdán (17.00) felkészülési mérkőzésen Szlovéniával mérkőzik meg az egerszegi sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Kedden egymást váltotta a ZTE KK férfi kosárlabda csapata és a magyar futsal válogatott a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok játékterén. A kosarasok éppen levonultak, míg a futsalcsapat elfoglalta a játékteret. A mieink szerdán 17 órától mérkőznek meg Szlovénia legjobbjaival, majd csütörtökön is, ám az a találkozó már zárt kapuk mögött zajlik.

Egy hónapja szintén Zalaegerszegen töltött el négy napot a válogatott. Akkor innen egy horvátországi tornára vette az irányt csapatunk, de az ősszel is járt itt a válogatott, amikor a horvátokkal találkozott. Sito Rivera kapitányt először tehát arról kérdeztük: minek köszönhető ez a gyakori látogatás.

- A válasz nagyon egyszerű: nagyon jók a lehetőségek itt - mondta a spanyol szakember. - A szálloda, a sportcsarnok és minden körülmény ideális. Nem beszélve arról, hogy Zalaegerszegen van NB I-es futsal csapat, az embereket érdekli a sportág és vannak nézők. Úgyhogy, ha tudunk, akkor jövünk, mert jó feltételek mellett készülhetünk és ez a legfontosabb.

Együttesünk az áprilisi Európa-bajnoki selejtezőtornára készül, s most már az is ismert, hogy Albánia csatlakozott a házigazda Azerbajdzsán, Magyarország és Bosznia-Hercegovina alkotta hármashoz. A magyar kapitányt arról is kérdeztük, milyen mértékben érzi már komplettnek a felkészülésüket.

Sito Rivera szövetségi kapitány nem titkolta, hogy szívesen jönnek Egerszegre felkészülni Fotó: Pezzetta Umberto

- Az azerbajdzsáni tornáig azért még van idő - szögezte le Sito Rivera. - Addig lesz még öt felkészülési mérkőzésünk. A mostani két, Szlovénia elleni találkozó után márciusban kétszer csapunk össze Japánnal és vár ránk még egy Szerbia elleni találkozó is. Legjobbunk, Dróth Zoltán nem lehet velünk, hiszen a mostani időpont nem UEFA játéknap és klubcsapata, a Kajrat Almati most nem engedte el. Tizenhatan vagyunk itt Zalaegerszegen, az Eb - selejtezőre huszonöt játékos nevét lehet leadni. A most velünk lévők közül 10-15-en rajta lesznek ezen a listán.

Nem csak a helyszín miatt van újra zalai vonatkozása a válogatott összetartásának. A Göcsej SK kapusa, a 20 éves Cseresnyés Alex ismét meghívást kapott és még egy egerszegi fiatalember, Bita László személyében. Az NB II-es Dunakeszi Kinizsi játékosának meghívását a szakmán belül meglepetésként könyvelték el. Természetesen róluk is kérdeztük a kapitányt.

- Számomra egyáltalán nem meglepetés, hogy Bita László is velünk van - válaszolta a felvetésre Sito Rivera. - Korábban már dolgoztam vele együtt Dunakeszin, s volt válogatott kerettag is, ám akkor súlyos sérülést szenvedett, ami megtörte pályafutását. Azonban komolyan vette a munkát, pár év elteltével újra eljött az idő, hogy a válogatottban megint megmutassa tudását. A két hete rendezett Magyar Kupa négyes döntőn is bizonyította, hogy jó játékos és az NB II-ből is lehet valaki válogatott kerettag. Cseresnyés Alex pedig tehetséges kapus és éppen az ő korosztályából vagyunk híján. Az NB I-ben is véd már, kezd rutinja lenni. Ő is benne van azon hat kapus társaságában, akikkel hosszabb távon számolunk. Ám van egy nagy különbség még idehaza a sportágon belül. Vagyis, vannak profi és amatőr játékosok. Mindez egyelőre még nagy különbséget jelent.

A magyar-szlovén válogatott mérkőzés szerdán 17 órakor kezdődik az egerszegi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!