Sport

2017.02.21. 20:20

Tatabányai főpróba a BL előtt

Veszprém - A bronzéremre hajtó Grundfos Tatabánya otthonában lép pályára szerdán a magyar bajnok Telekom Veszprém. Ez az utolsó főpróba a Wisla Plock elleni, szombati Bajnokok Ligája-ütközet előtt.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém alakulata legutóbb Gyöngyösön vendégeskedett az NB I-ben, ahol kulcsembereit pihentetve is sima győzelmet ért el (24:35). A négy meccsmentes nap után, szerdán a bajnoki címvédő Tatabányán szeretné pontjait gyarapítani.

Az egykori bányászváros alakulata azonban nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, miután saját pályáján a trónkövetelő Mol-Pick Szegedet is megtréfálta (18:18). A Tisza-partiak azóta megóvták a mérkőzést, majd elutasították azt, aztán fellebbeztek, de végül ott sem értek el sikert, így maradt döntetlennek a végeredmény.

Vladan Matic remek munkát végzett Tatabányán, s ezt jelzi az is, hogy a második számú európai kupában, az EHF-kupában is bejutott a csapat a csoportkörbe. Legutóbb ugyan kikapott a német Magdeburgtól (30:25), ám már egy győzelmet szerzett az izraeli Tel-Aviv ellenében (27:24).

A Telekom (Andreas Nilsson) a szeptemberi, veszprémi találkozón magabiztos sikert aratott szerdai riválisával szemben
Fotó: Penovác Károly

Nyilván a Telekom más erőt képvisel, de nem érdemes lebecsülni az ellenfelet, hiszen azt az idén már többször megtapasztalhatta a Veszprém, milyen az, amikor a rivális vérszemet kap. A hazaiaknál a házi góllövőlistát Milos Vujovic vezeti, aki 16 mérkőzésen 83 találatot szerzett. Mögötte 50 góllal második a balatonfüredi nevelésű Szöllősi Balázs is. Itt játszik továbbá a 2008-ban a veszprémiekkel KEK-győzelmet ünneplő Ilyés Ferenc is.

A veszprémiek közül továbbra is Aron Palmarsson a maródi, s Ivan Sliskovicra sem számíthat még Javier Sabaté edző. Nagy kérdés, hogy a veszprémi tréner a szombati, Plock elleni BL-rangadó előtt legerősebb összeállításban küldi majd pályára tanítványait, vagy bevállal egy szorosabb ütközetet a fiatalokkal vegyítve.

Az őszi, veszprémi találkozón a Telekom 31:22-re nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!