Gazdaság

2017.05.11. 06:00

Lajosmizsei nevezetességek, és álláslehetőségek (x)

Magyarországon a leglátogatottabb nagytájak közé tartozik a Dunántúl, és az Alföld. Az ország nyugati része legfőképpen a Balatonnak köszönheti vonzerejét.

. Évről-évre számos turista keresi fel a térségét azért, hogy megismerje múltját, és jelenét. A nyaralás mindenki számára fontos, hiszen a szürke hétköznapokba könnyen bent tud ragadni az emberek többsége.

A munka nagyon fontos, hiszen a megélhetésünktől függetlenül olyan tevékenységet csinálhatunk, amelyet szeretünk is, de lássuk, be mindenkinek szüksége van egy kis feltöltődésre.

Új helyeket felfedezni azonban nem csak a Dunántúli régióban lehet, hanem akár az Alföldön is. A nagyobb városok közé tartozik például Szeged, ahol rengeteg látnivaló található. Érdemes lehet azonban más helyet is felfedezni. A Dél-Alföldön Bács-Kiskun megyében található egy város, ami a kultúrát képviseli.

Lajosmizse ideális helyszín lehet mindazoknak, akik el szeretnének menekülni a nagyváros forgatagából, és egy kis nyugalomra vágynának. A nevezetességei közé tartozik a Tanyamúzeum, amely arra hivatott, hogy bemutassa, hogyan is tevékenykedett az ember abban az időben, és milyen célt szolgált az akkori istálló nyári konyha, pince, szerszámos kamra, ól, galambház, gémeskút és üstház.

A Római katolikus templom óriási károkat szenvedett a XX. században, viszont azóta mindent megrenováltak rajta. Négy haranggal rendelkezik a templom, és Harangjátéka 24 harangból tevődik össze. A templomban megcsodálható a torinói lepel másolata, továbbá a Magyar Szent Koronának és Lehel kürtjének (Jászkürt) a másolata is. Meg lehet még tekinteni a Református templomot, és a Pusztatemplom romjait. Az elmúlt században ünnepnapokon szabadtéri misét rendeztek itt.

Szoboralkotásokat is meg lehet nézni a városban, amelyek közül a leghíresebbek a következők: A Szent Vendel-szobor, Pintér-kereszt, Bessenyi-kereszt, Páldeák-kereszt, valamint a Máriácska-szobor. A város külterületén egyébként működnek aktív tanyák, amelyek már főképp nem a mezőgazdaságból, hanem a turizmusból élnek meg. A falusi turizmusra igény mutatkozik a mai világban is, és a turizmus olyan ágazat, amely képes a munkahelyteremtésre is.

A településen a látványosságok mellett álláslehetőségek is találhatóak. Az állás Lajosmizse ajánlatok között bárki megtalálhatja a számára ideális munkát. Kijelenthető, hogy szinte mindegyik álláshoz tartozik adminisztrációs feladat is. Az adminisztrációs-irodai munka lényeges minden vállalat számára. A főbb feladatok közé tartozik a munkavégzés alatt keletkezett információk, és adatok dokumentálása, számítógépes rendszerbe történő rögzítése, számlák elkészítése, nyomtatása, majd lefűzése mappákba. Mindezek azért nagyon fontosak, hogy a vállalat tevékenységei nyomon követhetőek legyenek. Az állás betöltéséhez rendelkezni kell tapasztalattal, valamint bizonyos kompetenciákkal.

A munkaköri tapasztalat azért nagyon fontos, mert napjainkban a vállalatok nem szívesen vesződnek az alkalmazott betaníttatásával. A pozícióhoz továbbá szükséges még a középiskolai végzettség, vagy OKJ-s bizonyítvány, valamint idegen nyelvtudást is elvárnak a cégek. Az angol, és a német nyelvismeret a legelterjedtebb a cégeknél. Az alábbiakat kínálhatja fel az adott vállalat a jelentkezőnek: fix bérezést, fejlődési lehetőséget, akár extra juttatásokat is,(amelyekbe beletartozik a céges telefon, laptop használata, kedvezményes sportolási lehetőség, napi egyszeri étkezés biztosítása) valamint fiatalos, lendületes csapatban történő munkavégzést is.

További álláslehetőségek elérhetőek a honlap facebook és twitter oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!