Sport

2017.05.18. 18:15

Több sérülés nehezítette az FRC dolgát Százhalombattán

Százhalombatta - Hiába szenvedett vereséget, mégis legjobb mérkőzését vívta a Fehérvár Rugby Club az NB I-es bajnokságban.

Szupkai Gábor

Kőkemény mérkőzés elé nézett Százhalombattán a Fehérvár Rugby Club, de rögtön a mérkőzés elején kisebbfajta meglepetést okozott. Az FRC legfiatalabb játékosa, Czimmermann Bálint 50 méteres elfutásával célt szerzett, majd Örsi Dávid a jutalomrúgást is érvényesítette, így 7-0-ra vezetett a vendégcsapat.

Válaszként a battaiak jóval nagyobb termetű tolongásával csomagot építettek, és nagyobb testsúlyuknak köszönhetően betolták a fehérváriakat saját célterületükre, a jutalomrúgás értékesítése után máris 7-7 volt az állás. Az ellenfél ismét megközelítette az FRC célterületét és egy droprúgással átvették a vezetést, 10-7. Innen egy adok-kapok vette kezdetét. Antal Benjámin cselezte ki a battai védőket, újabb 5 pontot szerzett, a jutalomrúgás is bement, előny újra a Fehérvárnál, 10-14.

Percek múltán viszont újra a hazaiak örülhettek, 17-14 oda, de Örsi Dávid csapatkapitány egy rosszul sikerült ellenfélpasszal meglógott, a jutalomrúgást is berúgta 17-21. A hazaiak ismét fordítottak, amit Csörgei István nem tűrhetett, átcikázott az ellenfélen, Örsi ismét értékesítette a rúgást, 24-28. Innen viszont megtört az FRC, Kállai Róbert sérülése már túl sok volt, félidőre 38-27-re elhúzott az ellenfél.

A szünet után Katona Balázs tudott pontot szerezni még a Fehérvárnak, 45-35-re alakítva az állást, de Horvát Bence sérülése miatt kevesebb játékossal volt kénytelen folytatni az FRC, innen a védelmük a három egymást követő battai célt már nem tudta kivédekezni, 69-35-re kikapott a Fehérvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!