Gazdaság

2017.05.18. 19:31

Összeírók kopogtathatnak a megye több településén is

Fejér megye – Mezőgazdasági összeírást végeznek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársai május 15. és június 15. között, június 1-jei eszmei időponttal, „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2017.” címmel. A válaszadás több Fejér megyei település lakosát érinti.

Szanyi-Nagy Judit

Az adatfelvétel földhasználattal és állattenyésztéssel kapcsolatos kérdésekre terjed ki, a kijelölt adatszolgáltatók számára a válaszadás kötelező. – Az összeírás a magyar mezőgazdaság, és elsősorban a gazdálkodók érdekeit szolgálja, a begyűjtött adatok ugyanakkor elengedhetetlenül szükségesek az agráriumot érintő hazai és uniós döntések meghozatalához – tudtuk meg a KSH sajtóosztályától.

Az összeíráshoz két kérdőív kapcsolódik. Az egyik az „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2017 (kiemelt egyéni gazdaságok) – OSAP 2417” címet viseli. A jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni gazdaságok számára a kérdőív elektronikus kitöltése kötelező, ennek határideje június 15. Az érintettek a levélben vagy e-mailben megkapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával a következő felületen érhetik el az űrlapot: emezo.ksh.hu

A másik az „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2017 – OSAP 2218” című kérdőív. Itt az adatgyűjtés két szakaszból áll.

Azok számára, akik erről levélben vagy e-mailben tájékoztatást kaptak, elektronikusan is kitölthető a kérdőív. Az adatszolgáltatás a megkapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával a következő felületen lehetséges: emezo.ksh.hu – május 15. és 23. között. Azokat, akik ezzel a lehetőséggel élnek, nem keresi fel összeíró az összeírás terepi időszakában.

A terepi időszak során az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében található mintegy 106 ezer háztartást mérik fel az összeírók, a kikérdezéshez tabletet használnak. Az összeírás május 24. és június 15. között valósul meg. Az érintett Fejér megyei települések a következők: Adony, Baracska, Bicske, Bodajk, Daruszentmiklós, Felcsút, Hantos, Kápolnásnyék, Mezőkomárom, Nádasdladány, Nagykarácsony, Polgárdi, Pusztavám, Sárbogárd, Sárosd és Szabadegyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!