Sport

2017.05.21. 08:41

Iseum Rallye: a címvédő vezet

SZOMBATHELY A szombati nap után a Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) kettős vezeti az M6Log Iseum Rallye-t.

Tóth Gábor

Zsinórban harmadik alkalommal tért vissza a vasi megyeszékhelyre, illetve a Szombathely környéki murvás pályákra az országos ralibajnokság - az Iseum Rallye harmadik állomása volt az idei versenynaptárnak.

A szervezők több újítást is bevezettek, többek között pénteken a magyar ralisport történetében eddig egyedülálló programmal kezdődött el az idei szombathelyi futam. Az első tizenöt páros részvételével ugyanis egy kvalifikációs futamot tartottak, amely arról hivatott dönteni, hogy a szombati gyorsasági szakaszokat mely páros hányadik helyről kezdhetik meg. A kvalifikációs versenyt a Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) kettős nyerte. Óriási siker aratott a Rallye Nigt is: a nagyközönség a Fő téren nézhette meg a raliautókat.

Szombaton két helyszínen összesen hat gyorsasági szakasszal folytatódott az idei magyar bajnokság első murvás viadala. Az első nap - ahogyan arra számítani lehetett - a címvédő, Szombathelyen az előző két évben is diadalmaskodó Herczig Norbert, Igor Bacigál kettősnek sikerült jobban. A szervezőknek komoly munkát adtak a rendőrök, ugyanis a versenyszakaszok között összekötő útvonalon több versenyzőt is igazoltattak - akik így komoly időveszteséget szenvedtek, amiért büntetést kaptak. Végül a szervezők szombaton este törölték a büntetéseket, módosították a sorrendet. A szombati nap után Herczig-Bacigál, Hadik-Kertész, Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) volt a sorrend az élen.

Vasárnap öt szakasszal folytatódik a verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!