Bizarr aktus közben fulladt meg Albert Dekker

Hollywood fénykorának ismert sztárja szerette, ha fojtogatják, halálának körülményei pedig a mai napig tisztázatlanok.

Albert Dekker Hollywood fénykorának egyik ismert színésze volt. Albert Van Ecke néven látta meg a napvilágot 1905-ben Brooklynban. Édesanyja leánykori nevét választotta művésznevéül - így vonult be a filmtörténetbe is.


Dekker 1927-ben debütált színészként, majd tízéves színházi pályafutást követően, 1937-ben költözött Hollywoodba, ám alkalomadtán vissza-visszatért a színpadra.

Az 1937-es The Great Garrick révén tűnt fel először a vásznon, és három évtizedes karrierje során több mint száz alkotásban láthatták a nézők.

Romlott karakterek megformálója

Habár sosem lett belőle igazi szupersztár, néhány emlékezetes alakítása kitörölhetetlen nyomot hagyott a negyvenes-ötvenes-hatvanas évek filmművészetében.

Az 1940-es Dr. Cyclops-ban őrült tudóst, az 1946-os The Killers-ben elvetemült verőembert testesített meg. Hasonlóan romlott figurát, egy sugárfertőzött üzemanyaggal kereskedő bűnözőt játszott az 1955-ös Kiss Me Deadly című film noirban.

Utolsó filmjében, a Sam Peckinpah által jegyzett Vad banda című kegyetlen westernben mesterien alakított egy lelkiismeretlen detektívet.

A ma már klasszikusnak számító alkotás premierjén azonban már nem lehetett ott, Dekker ugyanis 1968. május 5-én - meglehetősen bizarr körülmények között - elhunyt.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Menyasszonya, Geraldine Saunders két napon keresztül hiába kereste telefonon, sosem válaszolt a hívásokra. A nő végül a lakására ment, ám legnagyobb döbbenetére holtan találta a fürdőszobában. A színész meztelenül térdelt a kádban, nyakára hurkot tekertek, szemét bekötötték, kezét megbilincselték, testére pedig obszcén szavakat írtak vörös rúzzsal.

Halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok. Egyes vélemények szerint Dekker titokban homoszexuális volt, és egy férfi prostituálttal való együttléte sülhetett el ilyen balul. Annyi biztos, hogy a színész a fulladástól gerjedt csak be igazán - lehetséges, hogy végül az életével fizetett e különös élvezetért.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A halottkém véleménye is a fenti verziót támasztotta alá. Mások viszont rablógyilkosságra gyanakodtak, ugyanis a sztár pénzének és filmes felszerelésének nyoma veszett.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük