Belföld

2017.05.29. 14:32

Előzetesbe került a 83 éves anyját halálra verő férfi

Halált okozó testi sértés gyanúja miatt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy mezőhegyesi férfit, aki olyan súlyosan megverte az édesanyját, hogy az belehalt sérüléseibe - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közleményben azt írták, a 46 éves férfi és 83 éves édesanyja között régóta rossz volt a viszony, a gyanúsított úgy érezte, hogy anyja miatt mentek tönkre korábbi párkapcsolatai. A férfi a válása után ennek ellenére együtt élt az anyjával, majd vele együtt költözött 2017 áprilisában Romániából Magyarországra, a Békés megyei Mezőhegyesre, az anyja által vásárolt lakásba.

Szinte naponta veszekedtek, a férfi vissza akart költözni Romániába, de ezt saját jövedelem hiányában nem tudta megtenni. A veszekedések során a gyanúsított szinte naponta bántalmazta az édesanyját.

A férfi a múlt héten három alkalommal is megverte, testszerte ököllel nagy erővel megütötte, megrúgta, illetve megtaposta az idős nőt, aki péntek este rosszul lett. A földön fekvő asszonyhoz a szomszédok hívták ki a mentőket, akik azonban csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A megyei főügyészség a kényszerintézkedés elrendelését a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezte. A Békéscsabai Járásbíróság 30 napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - áll a közleményben.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t arról tájékoztatta, hogy múlt pénteken, nem sokkal este 10 óra előtt érkezett hozzájuk bejelentés az esetről. A rendőröknek a férfi a helyszínen azt állította, hogy édesanyja néhány nappal korábban szerezte a sérüléseit, amikor ismeretlenek megtámadták, bántalmazták és elvették a pénzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!