Kultúra

2017.05.30. 12:34

Száznegyven énekes adta elő Kodály kórusművét Székesfehérváron

Székesfehérvár - A Vox Mirabilis Kamarakórus harmadszor rendezte meg a „Szent István Városa” kórustalálkozót vasárnap.

FMH-információ

A zenei programot kétévente rendezik meg, s annak legutóbb a Ciszterci Szent István Gimnázium adott helyett – számolt be az eseményről Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis karnagya. A közönséget Dékány Árpád Sixtus zirci főapát köszöntötte, majd négy együttes – a vendéglátó Vox Mirabilis (Zemlényi Katica), a Ciszterci Vegyeskar (Radics Éva), az Alba Regia Vegyeskar (Kneifel Imre) és a sárbogárdi Huszics Vendel Kórus (Huszics Vendelné) - lépett föl.

A házigazda Vox Mirabilis Kamarakórus Fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

A kórusok érdekes és különleges kórusműveket hoztak. Volt szakrális és világi, gregorián és modern, klasszikus és kortárs, melankolikus és vidám. Egy közös zeneszerző azonban minden énekkar műsorában szerepelt: Kodály Zoltán, hiszen jubileumi év van. A kórusok összetétele szintén változatos volt, a középiskolás korosztálytól egészen a nyugdíjasig mindenki szerepelt.

A koncert végén elhangzott Kodály: Ének Szent István Királyhoz című kórusműve 140 énekes előadásában, Huszics Vendelné karnagy vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!