Gazdaság

2017.06.01. 14:13

Építőt tüntettek ki - Az Arév legendás vezetőjének állít emléket az új díj

Kiss Józsefről elnevezett díjat alapított a megyei iparkamara, melyet első ízben Sipos Jenőnek, a Fehér Cégcsoport elnökének ítéltek oda.

B. Kiss László

Építők napja alkalmával, a Gazdaság Házában tartott építőipari fórum keretében nyújtották át a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által frissen alapított kitüntetést, a Kiss József Építőipari Nívódíjat. Az FMKIK mindig törekedett arra, hogy az arra érdemeseket elismerje, a közösségükből kinövő személyeket pedig példának állítsa – fogalmazott köszöntőjében Radetzky Jenő, a kamara elnöke. Ezt a törekvést fémjelzi az újonnan alapított díj is, mellyel Kiss Józsefnek, az egykori megyei építőipari vállalat, az ARÉV néhai vezetőjének állít emléket.

Sipos Jenő nem volt jelen a csütörtöki átadáskor, a díjat ezért fia, Péter, valamint a cégcsoport három másik ügyvezetője, Kalinics Miklós, Herczog Tamás és Pásztori Ferenc vették át. A képen ők négyen Radetzky Jenő, valamint Puska József, a kamara építőipari tagozata vezetőjének társaságában láthatóak

Az építés az egyik legpozitívabb jelentéstartalommal rendelkező szavunk. A háborúban sok kárt szenvedett Fehérvár újjáépítésére a nagyipari technológia kínálkozott. Ugyanakkor gesztusérteke volt annak, hogy  a szocializmus éveiben a megyeszékhely középkori nevét  választották a nagyvállalat elnevezéséül. Az építkezésekhez ide hozott személyek Fehérvár lakosságát gyarapították, a cég pedig – a panelek építésének kifutása után – építőanyag gyártásba, építőipari rendszerek kifejlesztésébe fogott, s úttörőnek bizonyult az exportmunka alkalmazásában is – méltatta az FMKIK elnöke a céget, melynek története összeforrt legendás vezetője, Kiss József nevével.

A Kiss József Építőipari Nívódíj első kitüntetettje Sipos Jenő, a Fehér Cégcsoport elnöke, aki több mint két évtizedes munkával teremtette meg az öt építőipari és ahhoz kapcsolódó tevékenységű gazdasági társaságokból álló cégcsoportot.

Az Arév már nem létezik, de van remény rá, hogy Fehérvárnak legyen egy 21. századi építőipari nagyvállalata is – mondta Radetzky Jenő, a díj átadásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!