Belföld

2017.06.06. 05:26

Zivatarok, szél, akár jégeső is lehet kedden - Másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadásra és heves széllökésekre kedd estig. Az idő szerdán enyhülni fog.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.06. kedd éjfélig

Délelőttig elsősorban a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása. Ezek környezetében egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-35 mm) csapadék és szélerősödés (50-75 km/h) is előfordulhat - írja a met.hu.

Délelőttől, estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatóak zivatarok, ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos szél (> 90km), jégeső (> 2-3 cm feletti átmérő), illetve akár felhőszakadás (> 30-40 mm) is társulhat.

Várhatón az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása egy érkező front hatására, amelyek környezetében viharos (60-75 km/h) széllökés is kialakulhat. A front környezetében este északnyugaton, Dunántúl északi részén -zivatartól függetlenül- 60-70 km/h feletti széllökésekre is van esély.

 

Szerdától egyre szárazabb időre készülhetünk

Az Időkép.hu szerint szerdán már csak északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar, máshol már sok napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szél élénk, erős lesz, melynek köszönhetően alacsonyabbak lesznek a napi maximumok, 25-28 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétvégére visszatér a 30 fok

Csütörtökön és pénteken országszerte sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék sehol sem valószínű. Csütörtökön 23-27, pénteken 25-31 fokot mérhetünk. A hétvégén is kitart a meleg nyári idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!