Bulvár

2017.06.06. 19:15

Veszélyben a fecskék!

SZÉKESFEHÉRVÁR - Az utóbbi időben sok bejelentés érkezett a Vadmadárkórházhoz, hogy családi házaknál, panelépületeknél leverik a fecskék fészkét. Pedig egy egyszerű szerkezet felfogja a fészekből kihulló piszkot.

Házi Péter

Az elmúlt években országszerte nagyon lecsökkent a fecskék száma, amiben sajnos jelentős része van a fészkek szándékos pusztításának. Az utóbbi időben nagyon sok bejelentés érkezett a Vadmadárkórházhoz is, hogy családi házaknál, panelépületeknél leverik a fecskék fészkét, vagy papírcsíkokat ragasztanak fel, hogy elriasszák a madarakat. Pedig a fecskék repülő rovarokkal táplálkoznak, nyáron a legnagyobb segítséget adva nekünk, embereknek a szúnyogok ellen - tudtuk meg Horváth Hellától, a Vadmadárkórház önkéntesétől.

Mit lehet tenni azért, hogy ember és fecske békésen tudjon egymás mellett élni?

A legegyszerűbb és legjobb megoldás az úgynevezett fecskepelenka. A fészek alá 25-30 centire fel kell szerelni egy egyszerű falapot, ami felfogja a kihulló piszkot. A fecskék védett madarak. Eszmei értékük: 50 ezer forint, a madarak vagy a fészkek pusztítását a törvény bünteti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!