Bulvár

2017.06.12. 19:15

A Scooter "ellen" kezdték el, ma már 20 esztendős a Fezen

SZÉKESFEHÉRVÁR Húszéves az idén, 114 produkciót vonultat fel, és két évtizede kifejezetten anti-Scooter megmozdulásként kezdtek bele ötletgazdái, mi az? Hát a Fezen!

Kocsis Noémi

Közterületi sajtótájékoztatón ismertették a napokban az idén két évtizedes fehérvári zenei fesztivál programjait. Mint Cser-Palkovics András polgármester az eseményen elmondta, annak idején a szervezők egyfajta hiányt szerettek volna a városban pótolni, ami igenis létezett: ezt
az is mutatja, milyen töretlen népszerűségnek örvend az utóbbi években a fesztivál.

- Legnagyobb értéke, hogy kifejezetten helyi volt és az is maradt, helyi erők működtetik - tette hozzá Cser-Palkovics. - Különben is, egy országos fesztiváltérképen egy megyei jogú városnak ma már ott a helye! Ha egy városvezetés sokat beszél arról, hogy fontosak a fiatalok, akkor el kell ismerni azt is, a fiatalok joggal várják el, hogy őket érdeklő, színvonalas, méltó és megfizethető programokat, rendezvényeket kínáljon számukra a város.

Az idei Fezen már nézőcsúcsot dönthet, egyeztek meg a sajtótájékoztató résztvevői. Mint Kovács Antal főszervező elmondta, tavaly több mint 40 ezer fizetővendég szórakozott a nagyszínpados programokon és a helyszínen felállított több kisebb színpad és sátor kínálatából szemezgetve.

- Tavaly nyitottunk elő-ször mainstream előadókkal - részletezte a törekvéseket az ötletgazda. - Igaz, hogy annak idején kifejezetten az elektronikus diszkóáramlattal szembe menve, nevezetesen a Scooter ellenében rakta le a Fezen előtti önszerveződés a fesztivál alapjait - utalt Kovács a tényre, hogy 2017-ben az egyik vezető, nagyszínpadi előadó éppen a német elektronikus zenei csapat lesz. Változnak az idők és az ízlések.

- Most, húsz év után egyfajta gegként hívtuk meg a zenekart, hogy megmutassuk, nyitottak vagyunk a szélesebb közönségigények kiszolgálására is. Ha a fesztiválozók a Scootert szeretnék látni, Fehérváron látni is fogják.

2017 augusztusában immár 114 különböző produkció várja a fesztiválra érkezőket. A fesztivál helyszínén éjszakázóknak több sátorhellyel készülnek, idén a Bregyóban is lehet majd kempingezni az augusztus 2-5. között tartó fesztivál alatt. Ismét lesz éjszakai fesztiválbusz, ezen kívül egy, a 20 évet fotókon összefoglaló alkalmi kiállítással is készülnek a szervezők. De azt nem ígérik, hogy a 20 éves fotók között nem lesznek leleplező erejűek is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!