Belföld

2017.06.13. 16:16

A fenyegetőző Zagyva Orbánt is feljelenti

BUDAPEST - Zaklatás alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselőjének fenyegetőzése ügyében.

Mediaworks-összeállítás

A Btk. 222. paragrafusa szerint akár két évet is kaphat a zaklató. Az ügy előzménye, hogy Varga-Bíró Tamás zenész a Facebookon élesen kritizálta Zagyvát, amiért szerepelt egy szélsőséges balliberális anarchista, Gulyás Márton videójában, amelyben új választási rendszerért lobbiznak. Zagyva olyan személyek társaságában lépett fel, mint Pörzse Sándor, a Jobbik ideológusa, és olyan baloldali véleményformálók, mint Stohl András, Gálvölgyi János vagy Hajós András. A videó célja, hogy felhívja a figyelmet arra: mindenkinek össze kell fognia a kormány ellen a választási törvények módosításáért. Ezért kritizálta Varga-Bíró Tamás a volt jobbikos képviselőt, aki ezt követően azt mondta neki, hogy "Büdös zsidó, meg leszel ba..va, kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!" Varga állítása szerint a fenyegetőzést egy rendőrtiszt is hallotta a kihangosított telefonon.

Zagyva György Gyula Fotó: TM

Orbán Viktor miniszterelnök az eset kapcsán utasította a belügyminisztert, hogy az ügyben a törvény teljes szigorával lépjen fel. A volt jobbikos képviselő szerint egy már zajló büntetőeljárásba való ilyen beavatkozás a politika részéről kimeríti a hivatali visszaélés bűncselekményét, ezért feljelentést tesz az ügyészségen a kormányfő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!