Külföld

2017.06.18. 13:13

Tomboló tűzvész Portugáliában - Halálos áldozatok

Hatvankettő ember életét vesztette, ötvenkilenc pedig megsérült egy rendkívül heves erdőtűzben a Portugália középső részén található Leiria térségében szombaton.

A legtöbb áldozat menekülés közben vesztette életét, legtöbben a saját autóikban. A sérültek között számos tűzoltó is található - olvasható a BBC oldalán.

"Erdőtüzek tekintetében sajnos kijelenthető, hogy ez a mostani a legnagyobb tragédia, ami az utóbbi időben történt" - közölte Antonio Costa miniszterelnök, majd hozzátette, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet.

A helyi hatóságok három napos nemzeti gyászt rendeltek el vasárnaptól kezdődően.

Minisztériumi források szerint 30 holttestet találtak a saját járműveikben, 17 másik áldozatot pedig közvetlenül a kocsik mellett.

11 másik személy az autópálya közelében lévő faluban vesztette életét.

A továbbra is tomboló, számos falut fenyegető tüzet a rendőrség szerint egy villám okozhatta, amely belecsapott egy fába.

Videó: AFP News Agency Youtube

Az MTI szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megdöbbenéssel értesült a Portugáliában tomboló erdőtüzekről, magyar áldozatról jelenleg nincs tudomása.

A tárca MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az áll: a lisszaboni magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban áll az ottani hatóságokkal, magyar áldozatról jelenleg nincs tudomásuk.

A KKM őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!