Belföld

2017.06.19. 11:34

80 milliárddal több jut az oktatásra

A kormány szándéka változatlan, a családok megerősítése és a munkát vállalók segítése a legfontosabb eleme a jövő évi költségvetésnek – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

MW Központi Szerkesztőség

A tárcavezető kiemelte, hogy a 2017 első negyedévi 4,2 százalékos gazdasági növekedés is alapot adott arra, hogy a 2018-as költségvetés legfontosabb számait úgy tervezzék, hogy eleget tudjanak tenni négy fő gazdaságpolitikai iránynak, az adócsökkentésnek, a béremelésnek, a beruházások támogatásának, valamint az államadósság csökkentésének.

Oktatásra 80 milliárd forinttal, szociális-családügyi támogatásokra csaknem 200 milliárd forinttal fordítanak többet. Kiemelte, hogy jövőre 17 500 forintra nő gyermekenként az adókedvezmény a kétgyermekes családoknál, ami 330 ezer családot érint.

A tanulmányaik alatt vállalkozóként munkát vállaló fiatalok tételes költségeit 50 ezerről 25 ezer forintra csökkentik. Egymillió forintot elengednek a jelzáloghitellel rendelkező három- és többgyermekes családok tartozásából, továbbá három vagy több gyermek esetén elengedik jövőre az anyák diákhitel-tartozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!