Sport

2017.06.19. 11:22

Másodszor választották meg a torna MVP-jének Pásztor Istvánt

BALATONALMÁDI Megvédte címét és másodszor hódította el a veterán kézilabdázók Európa-bajnoki címét az Old Boys Budapest alakulata, amelynek több egykori veszprémi kiválóság is tagja volt.

B. Virág Rita

A portugáliai Gondomar adott otthont a veterán kézilabdázók Európa-bajnokságának. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos rendezvényén korosztályok szerint indultak harcba a különböző nemzetiségű klubcsapatok.

Hazánkat többek között az Old Boys Budapest két csapattal is képviselte, az egyik a +50-es, a másik a +45-ös kategóriában jeleskedett.

A korábbi veszprémi válogatott balszélsőt, Pásztor Istvánt másodszor hívták meg az Old Boys csapatába, olyan egykori játszótársakkal együtt, mint például Rosta István, Rosta Miklós, Bajusz Sándor, Zsembery Tamás vagy a királynék városában is kézilabdázott Kertész Balázs.

Pásztor István

A +45-ös kategóriában összesen tizennégy csapat - a magyarokon kívül dánok, szlovákok, csehek, fehéroroszok, ukránok, portugálok, észtek, olaszok indultak - versengett a minél jobb helyezésekért. Két, hét fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, ahonnan az Old Boys veretlenül, magabiztosan jutott tovább a legjobb négy közé, az elődöntőbe.

- Tavaly óta teljesen felhagytam a kézilabdával, most viszont nagyon jó érzés volt újra labdát fogni - kezdte Pásztor István. - Mondhatnánk, hogy olyan, mint a biciklizés, de inkább még olyanabb. Hiszen ezt csináltam egész életemben - fogalmazott a játékos.

Szenior EB kézicsapat

Az Old Boys Budapest végül valamennyi riválisát magabiztosan fektette két vállra. Fölényét jelzi, hogy a rövidített félidők alatt a csoportban a legszűkebb győzelmet a hazai, Masters Porto ellen aratta a magyar együttes, a 19-12-es sikerrel. Az elődöntőben az ukrán Tornado alakulatát 19-6-ra, a fináléban a szlovák RK veterani Ruma gárdáját pedig 21-8-ra verte az Old Boys.

Valamennyi sikerből oroszlánrészt vállalt Pásztor István is, akit korosztályában megválasztották a torna MVP-jének is. Itt kell megjegyeznünk, hogy a volt világválogatott tavaly is a torna legjobb játékosa lett. - Örültem az elismerésnek, de azt gondolom, a legfontosabb, hogy mindnyájan jól éreztük magunkat és senki nem sérült meg. Vagyis a torna elérte a célját - nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!