Sport

2017.06.21. 12:47

A paksi kosarasok irányítója nyolc év után váltott, az Albához szerződött

Székesfehérvár - A vasárnap bajnoki aranyérmet szerző Alba Fehérvár kosarasai bejelentették első, nyári igazolásukat. Az irányítót, Kovács Ákost.

Horog László

A 28 esztendős sportoló egy évtizede szerepel az élvonalban, pályafutását szülővárosában, Kecskeméten kezdte, majd az atomvárosba szerződött. Nyolc szezon után döntött a váltás mellett.

- Több együttes keresett az élvonalból, de a Fehérvár egyértelműen prioritást élvezett. A Pakssal komoly sikerekben volt részem, de a nemrég zárult szezon balul sikerült. Szeretnék ismét minőségi csapatban szerepelni, márpedig a friss bajnok és kupagyőztes Alba ilyen egyesület. Tavaly nyáron is kerestek, azonban akkor úgy döntöttem, maradok még egy szezont az atomvárosban. Közel egy évtizedet töltöttem piros-kékben, sok, nagy csatában volt részem, azonban aranyat nem tudtam szerezni. Fehérvárra, a legjobb csapatba azért igazoltam, hogy trófeákat nyerjek.

Kovács Ákos trófeákat akar nyerni, ezért igazolt a koronázó városba Fotó: bb1.hu

A fehérváriak sportigazgatója, Simon Balázs biztosra veszi, Kovács Ákos nagy hasznára lesz az együttesnek.

- Bár mindent megnyertünk, kupagyőztesek, a bajnokságban is aranyérmesek lettünk, az idei szezon azt bizonyította, hogy irányító poszton sebezhetőek vagyunk. Ezért is kerestünk a posztra rutinos, már bizonyított, hazai játékost, Kovács Ákos megfelel az elvárásainknak. Olyan játékos, aki nagy csatákban edződött, nehéz helyzetekben is lehet rá számítani, biztosra veszem, hogy könnyen beilleszkedik, segítségünkre lesz céljaink elérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!