Sport

2017.06.21. 13:24

Krizsai Botond állandó kezdő a német Dresden Monarchs amerikaifutball-csapatában

Egy évvel ezelőtti keresztszalag-szakadása után majd’ egy teljes idényt hagyott ki Krizsai Botond amerikaifutballista, aki azonban erősebben került ki a megpróbáltatásokból és ma már újra elismert tagja a német Dresden Monarchs csapatának.

Varga Andor

Európa talán legerősebb bajnokságában, a német élvonalban bizonyít hétről hétre a zalalövői születésű és a játék alapjaival a megyeszékhelyi Zala Predatorsnál megismerkedett Krizsai Botond. Aki profi karrierjét a Bielefeld Bulldogsnál, a német másodosztályban kezdte, most pedig már második szezonjánál jár az ottani élvonalban.

Krizsai Botond ezzel a zászlóval futott ki a pályára azon a meccsen is, amikor odahaza 7600 néző biztatta a gárdát
Fotó: Dresden Monarchs

– A szezont felvezető edzőtábor harmadik napjára teljesen eldagadt a térdem, meg is ijedtem egy kicsit – „mesélte" Botond elektronikus levélben. – Aztán a csapatorvos csinált egy ultrahangot, és megnyugtatott, hogy ártalmatlan a dolog, a hirtelen nagy terhelés okozta normális reakcióról van szó. Azóta hónapok teltek el, valóban „jó a lábam", és egyáltalán, minden szempontból nagyszerűen érzem magam. Imádom ezt a várost, az itteni embereket, igazi barátokra találtam. A tavalyi csapatból sok légiós visszajött Amerikából is, továbbra is együtt lakunk, remek a kapcsolatom mindenkivel. Azt tervezem, hogy a nyári szünetben néhányuknak megmutatom Zalát is.

A Dresden Monarchs számára különleges az idei szezon, a klub ugyanis 25 éves, és ezt szeretnék egy szép eredménnyel is emlékezetessé tenni. Ennek megfelelően három sikerrel kezdte a gárda a bajnokságot, majd szerencsétlen sérülések következtek (az amerikai safety-nek haza is kellett utaznia, és az utód még nem épült be tökéletesen a csapatba), illetve becsúszott két vereség is. Az elmúlt hétvégén azonban újra nyertek, és Botond reméli: ezzel ismét sínre kerül a gárda.

– Úgy érzem, sokat fejlődtünk, és én is jobb játékossá váltam – folytatódott a zalai védő falember üzenete. – Átszellemülten, magabiztosan játszom, nagyon remélem, hogy amilyen szomorúan ért véget az előző szezonom, olyan jó lesz a mostani.

Krizsai Botond eddig a drezdaiak összes meccsén kezdő volt, szinte csere nélkül játszott. Annyi változás történt még vele kapcsolatban, hogy a tavalyi 56-os mezét a 98-asra cserélte, ezzel a korábbi, bielefeldi számát sikerült visszaszereznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!