Kultúra

2017.06.21. 15:40

Vanessza és Csongorlett az év olvasója

Ajka - Az Év olvasója-díjat az a tanuló érdemli ki, aki az adott tanévben a könyvtár beiratkozott olvasója, rendszeresen részt vesz a programokon, gyakran kölcsönöz könyvet és szeret olvasni. Idén ketten is kiérdemelték.

Tisler Anna

Janikovszky Éva tiszteletére alapította 2009-ben az Év olvasója-díjat Utassy Istvánné, az ajkai könyvtár nyugalmazott igazgatója. Idén nyolcadik alkalommal adták át a díjat a gyermekkönyvtárban.

Az idei év rendhagyó, ugyanis most ketten érdemelték ki a megtisztelő címet. Nyári Vanessza Jázmin, a Borsos iskola hatodikosa nemcsak olvasni szeret, verset és regényt is ír. Számos prózamondó, nyelvi versenyen, könyvtári olvasópályázaton szerepel sikerrel. Sokoldalú, tehetséges, nyitott diák. A Fekete-Vörösmarty iskola hatodikosa, Császár Csongor a könyvtár olvasópályázatainak állandó résztvevője, szüleivel és nővérével a könyvtári programok rendszeres látogatója.

A díjat az a tanuló érdemli ki, aki az adott tanévben a könyvtár beiratkozott olvasója, rendszeresen részt vesz a programokon, gyakran kölcsönöz könyvet és szeret olvasni.

Utassy Istvánné kérdésünkre elmondta, az alapítással az a célja, hogy az iskolások figyelmét felhívja arra, milyen előnyökkel jár a rendszeres olvasás.

A díjazottak könyvet és pénzt kapnak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!