Sport

2017.06.21. 17:04

A Videoton FC két tizenegyesgóllal győzte le horvát ellenfelét Ausztriában

STEGERSBACH - Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta szerda délután az Ausztriában edzőtáborozó Videoton FC labdarúgó csapata. A fehérváriak a horvát bajnokság nyolcadik helyezettjével meccseltek.

Ferencz Balázs

Videoton FC- Inter Zapresic 2-0 (1-0)

Stegerbach, 100 néző.

Videoton FC: Horváth (Zöldesi, 59.) - Szolnoki, Mocsi, Vinícius (Bolla, 59.), Tamás - Szabó, Barczi (Sejben, 78.), Kovács I. (Burka, 78.), Hadzic - Maric, Géresi. Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Kovács I. (18. - tizenegyesből), Maric (83. - 11-esből)

Két meccsen négy lőtt góllal és kapott találat nélkül tudta le a Videoton FC az ausztriai edzőtábor első felét. Marko Nikolics, az új vezetőedző a csapat elutazása előtt jelezte, sok idő nincs a csapatépítésre, de minden erejükkel azon lesznek, hogy győztesen hagyják el a pályát minden mérkőzés után. Különösen fontos a sikerélmény, a pozitív visszacsatolás annak tükrében, hogy június 29-én már Európa Liga-selejtezőt játszanak a piros-kékek a máltai Balzan ellen.

Fotó: vidi.hu

A tízcsapatos horvát bajnokság nyolcadik helyén zárt Inter Zapesnic ellen jól kezdett a Videoton, bár Nikolics-mester átvariálta a kezdőt, ilyen összetételben még sohasem futballoztak a fehérváriak. Ettől függetlenül biztosan járatták a labdát, de különösebb veszélyt nem jelentettek a horvát kapura. Az első negyedóra letelte után nem sokkal aztán már előnyben játszhatott a Vidi, holott egyetlen helyzetet sem dolgozott ki. Szolnoki futtatta a jobb oldalon Géresit, aki az alapvonal mellett a tizenhatoson belülre tört, majd egy becsúszó védő kézzel sodorta el előle a labdát, tizenegyes! A kéztörésből felépülő, bekötött karral futballozó Kovács István állt a labda mögé, s jobblábas tizije úgy jutott a kapu jobb alsó sarkába, hogy a hálóőr még bele tudott paskolni a labdába, 1-0. Ezután inkább a horvátok irányítottak, járatta a labdát az Inter, de nem veszélyeztettek. Ellenben a védekezésből támadásra váltó Videoton: a szünet előtt nem sokkal Tamás centerezett balról, a fiatal Szabó Bence azonban két méterről a kapu fölé perdített...

A Zapresic volt aktívabb a második félidő elején. Az egyébként sem a legerősebb összeállításában futballozó fehérváriak hadrendjét Nikolics olyan futballisták csatasorba állításával frissítette, akiknek még igencsak szokniuk kell a felnőtt mezőny légkörét. Pályára lépett Bolla, míg a kapuba Zöldesi állt. A játékrész derekán többször is a kapu előtt kellett menteniük a fehérvári védőknek, a jó benyomást keltő Mocsi Attila avatkozott közbe. A 70. perctől ismét a Vidi dominált, Maric beadásánál Géresi fejelt centikkel a kapu mellé. A Videoton aztán keretbe zárta a történetet: a 82. percben Hadzicot rántották le a büntetőterületen belül, s a tizenegyest Mirko Maric vágta a kapu közepébe, 2-0.

A Videoton FC-re ma 16.30-kor komoly erőfelmérő vár az orosz Rostov ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!