Belföld

2017.06.21. 17:20

Felavatták, átadták a csurgói uszodát

Csurgó - A minap felavatták a somogyi város közel 1,45 milliárd forintból kialakított sport- és szabadidős uszodakomplexumát.

Pásztor András

A hatsávos, huszonöt méteres versenymedencét, tanmedencét, szaunavilágot, továbbá két kültéri meleg vizes medencét is tartalmazó komplexum építése 2014-ben kezdődött, azon turisztikai fejlesztések keretében, melyek során megvalósult a Festetics-park teljes rekonstrukciója, továbbá megújult a Sótonyi László Sportcsarnok is.

Az újonnan épített, modern uszoda lesz hivatott fogadni az úszni tanulókat, a városban működő úszó egyesület tagjait, a sportolókat, a város lakóit, valamint a Csurgóra ellátogató turistákat is. Az új létesítmény rendelkezik egy folyamatosan mélyülő tanmedencével. A versenymedence mind a négy oldalról feszített víztükrű, huszonöt méteres hossza pedig lehetővé teszi mind a sprint, mind a hosszútávú számok gyakorlását. Az idősebbekre gondolva a versenymedencébe nemcsak rajtkövekről lehet bejutni, hanem lépcsős bejáró is kialakításra került. A medence sportcsarnokhoz közeli oldalán egy négysoros, kétszáz fős lelátót is kialakítottak, alkalmassá téve az épületet versenyek megrendezésére. Az épületen kívül egybefüggően két termálmedence került kialakításra, az emeleten pedig szaunapark várja a lazítani vágyókat.

Mint kiderült: a fejlesztések a továbbiakban is folytatódnak. Hamarosan élményfürdővel, szállodával gyarapodik a somogyi település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!