Sport

2017.06.21. 18:40

Nem statiszták voltak - A szövetségi edző, Nagy Lajos szerint nagy sikert értek el

SZÉKESFEHÉRVÁR - A magyar minifutball-válogatott remek teljesítménnyel bronzérmet szerzett a Brnóban rendezett Európa-bajnokságon. A szakvezető érthetően elégedett.

Horog László

A tavaly nyár végi, fehérvári kontinensviadalon a mieink a 16 között búcsúztak, a későbbi győztes kazahok ellen estek ki a nyolcaddöntőben. Ezúttal Csehországban messze jutottak, bronzérem került a labdarúgók nyakába.

- Az Eb előtt azt a célt tűztük ki, hogy felzárkózunk a kontinens élvonalához, amit sikerült is teljesítenünk. Óriási sikert értünk el, ami úgy gondolom, nem csak a kispályás futball, az egész magyar labdarúgás szempontjából jelentős. Úgy készültünk, hogy ezúttal statiszták helyett főszereplők leszünk - mondja Nagy Lajos, a szakmai munka felelőse. - Titkon reménykedtem benne, hogy messzire jutunk, a felkészülésünk jól sikerült, az edzőmeccseken már látszott, jó állapotban van az együttes. A szövetség vezetése minden feltételt biztosított számunkra, nyugodtan dolgozhattunk. Persze, a dobogóra lépéshez nem elég a jó játék, kell szerencse is, például a büntetőpárbajban. Nekünk kétszer sikerült így nyernünk - mondta az edző. A lengyelek ellen már a négy közé jutás volt a tét, a rendes játékidő vége előtt sikerült az egyenlítés, Sikur Lajos kapus helyére mezőnyjátékos érkezett, a létszámfölény meghozta gyümölcsét. Aztán jött a büntetőpárbaj, amit megnyertek a mieink.

- Ahogy közeledett a vége, a lengyelek 1-0-ra vezettek, lehoztam a kapust, támadnunk kellett. Más edző is ezt húzta volna, nekünk ezúttal bejött. Persze, ez nem ennyire egyszerű, ahhoz, hogy betaláljunk, sok gyakorlás kell, nem elég, ha egy mezőnyjátékos felveszi a kapus trikóját. A pályán levőknek ismerniük kell a taktikai variációkat, az elmozgásokat. A négy között a végső győztes oroszoktól 3-0-ra kikaptunk, bejött a papírforma, ellenfelünk jobb volt azon a napon. Mi a harmadik helyért mérkőztünk a románokkal, szintén európai topcsapattal. El akartuk rontani a játékukat, ami sikerült is. Óriási akarattal döntetlenre végeztünk, a büntetők során pedig jobbnak bizonyultunk.

Nagy Lajos egyénileg nem szeretne kiemelni senkit, ám a szakvezető úgy gondolja, egy játékos feltétlenül megérdemli a külön dicséretet.
A kapus, Sikur Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!