Sport

2017.06.21. 17:30

Öt lábtollas Hongkongban

Nagykanizsa - Az újszászi lábtoll-labda páros országos bajnokság és az egyéni ranglista alapján eldőlt, hogy a Zemplén SE négy játékosa és szakvezetőjük, Budavölgyi Kálmán is utazhat a Távol-Keletre, a július 18. és 30. között megrendezésre kerülő világbajnokságra.

Kühne László

Az újszászi viadal után hirdették ki a magyar nemzeti csapat utazó keretét. Eszerint a nőknél Kunics Réka, Morvai Noémi és Balogh Eszter, míg a férfiaknál Lukács Benedek viselheti a kanizsaiak részéről a válogatott mezt a Hongkongban megrendezésre kerülő világversenyen.

A páros ob eseményeire térve: a viadalon a Kunics Réka-Morvai Noémi kanizsai duó megszerezte a győzelmet és az első helyen zárta a ranglistát, így a csapat mellett ők ketten párosban is indulhatnak a világversenyen. A Sillinger Zsanett-Udvari Boglárka kettős a cserszegtomajiak legjobb eredményével az ötödik helyen zárta a tornát. A férfiaknál Lukács Márton és Takács Endre igencsak megszorongatta újszászi ellenfelét, teljesítményük ezüstéremre volt elegendő. A folytatásban a férfi egyéni kategóriában a legjobb nagykanizsai Farkas Balázs lett, aki ezüstérmet szerzett.

Lábtoll-labda, páros országos bajnokság. Zalai eredmények. Nők (17 páros): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Zemplén SE), ...5. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK). Férfiak (20): 2. Lukács Márton, Takács Endre (Zemplén SE), ...4. Huszár Emil, Lukács Benedek, 5. Bencsik Martin, Farkas Balázs, 6. Baranyai Benett, Horváth Gergő (valamennyi ZSE). Vegyes páros (23): 5. Horváth Gergő, Morvai Noémi (ZSE), 6. Farsang András, Udvari Boglárka (Cserszegtomaj). Egyéni ranglista, férfiak (19): 2. Farkas Balázs, ...4. Lukács Benedek, 5. Huszár Emil.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!