Sport

2017.06.21. 13:20

Jó munkát végeztek, alig maradtak le a dobogóról

Nemcsak az eredmény tükrében gondoljuk, hogy jó munkát végeztünk. Az NB I egyik utolsó, idegenbeli fordulóján, Orosházán gyakorlatilag a fiatalok játszották végig a meccset. Rájuk lehetett bízni egy élvonalbeli találkozót, amit biztosan abszolváltak.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém U23-as alakulata a férfi kézilabda NB I/B-ben pontazonossággal a negyedik helyen végzett. A Tombor Csaba és Rapatyi Tamás edzette alakulat ugyanannyi pontot gyűjtött, 34-et, mint a harmadik PLER KC, azonban az egymás elleni párharcból a fővárosiak kerültek ki győztesen, de csak egyetlen góllal.

- A Telekom Veszprém utánpótlás akadémiájának legfontosabb feladata, hogy játékosokat neveljünk a magyar kézilabdázásnak, az eredmény számunkra másodlagos - hangsúlyozta Tombor Csaba, az U23-as alakulat trénere.

Az edző szerint a munkájuk egyik mércéje az, hogy az U23-as gárdából hatan tagjai a juniorválogatottnak, Szita Zoltán, Molnár Balázs, Szakály Benedek, Ubornyák Dávid, Tóth Attila és Schmid Péter, akik közül Szita és Tóth már a felnőttek között is bemutatkozhatott a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Ráadásul hárman, Kristóf Mátyás, Süle Márk és Ernei Bence az ifjúsági korosztályos nemzeti csapat meghatározó játékosai.

Az idény egészét tekintve Tombor Csaba hektikusnak nevezte a szezont. Az ősszel valamivel gyengébben szerepelt a csapat, ekkor 12 pontot szerzett, de az is az igazsághoz tartozik, hogy ezeken a találkozókon szinte alig játszhattak azok, akik a Telekom Veszprém felnőttkeretével készültek - Javier Sabaté edző féltette a testi épségüket. Szerencsére a tavaszra már meg lehetett győzni, hogy a fiatalokra az NB I/B-ben is szükség van. Ezeken a fordulókon 22 pontot gyűjtött a Telekom U23.

- Miután az ősszel a nagyokkal készülőkre nem igazán számíthattunk, így feladtuk a leckét az 1998-as, ifi korosztálynak. Ők nagyon sokat hasznosítottak ebből az időszakból, és tavasszal például a Csurgó U23 (30:28) vagy a Vecsés (30:32) elleni győzelmen bebizonyították, hogy a nagy tét sem nyomja agyon őket, illetve azt, hogy milyen sokat fejlődtek - mondta Tombor Csaba.

A szakvezető elmesélte, a PLER KC elleni, bronzról döntő mérkőzésen az utolsó másodpercig kérdéses volt, sikerül-e a megfelelő, hat góllal nyerniük.

Végül 33:28-ra győztek, s ekkor sokan nagyon elkeseredtek.

- Nem volt miért szomorkodniuk. Tizennégy ponttal többet gyűjtöttünk ebben a szezonban, mint tavaly. Akkor a kiesés elől menekültünk, most éremaspiránsokká léptünk elő. Jó munkát végeztünk, és ezt nemcsak az eredmény tükrében mondom. Az NB I egyik utolsó, idegenbeli fordulóján, Orosházán gyakorlatilag a fiatalok játszották végig a meccset. Rájuk lehetett bízni egy élvonalbeli találkozót, amit biztosan abszolváltak (21:28).

Az U23-as gárda gyakorlatilag megszűnik, több játékos az élvonalban folytatja pályafutását. Tóth és Szeitl Erik Csurgóra igazolt, Márton Dávid Ceglédre, Schmid Péter Svájcba, Füzi Dániel Egerbe.

- Ezek a fiatalok nagyon eltökélt, intelligens srácok. A csapat 90 százaléka egyetemre megy, mert tudják, mit akarnak az élettől, a kézilabdától. Ez számunkra a legnagyobb siker. Hiszen a cél, hogy nemcsak játékos, hanem jó ember is váljon belőlük. Most új csapatot kell építenünk, és az NB I/B-s bajnokságot is átszervezik, de örömmel várjuk az újabb kihívásokat - szögezte le a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!