Sport

2017.06.21. 17:35

A ZTK remek tavaszával megérdemelten lett bajnok

Zalaegerszeg - A közelmúltban terített asztal mellett zárta az évet a Szuper Ligában bajnoki címet szerzett ZTK FMVas férfi tekecsapata. A zalaiak remek tavaszi idényüknek köszönhetik az aranyérmet, a bajnokság második felében ugyanis valamennyi ellenfelüket legyőzték.

Zalai Hírlap Sport

- A bajnoki szezon megkezdése előtt visszaigazoltuk Farkas Sándort, a sokszoros válogatott játékos rutinjával, hozzáállásával sokat segített a csapatnak - kezdte értékelését az elmúlt évről Takács László, a klub elnöke.

- Az őszi idény során az Európa Kupában megszerzett bronzérmet sikeresnek tartjuk, mert az előző évben csak a 10. helyen végeztünk. A bajnokság őszi idénye aztán nem úgy sült el, ahogy terveztük, és ezért a szünetben a vezetés egyenként elbeszélgetett a játékosokkal. Az eszmecserének meglett a hatása, tavasszal ugyanis szárnyalt a ZTK-FMVas. Rendkívül szoros mérkőzéseken győztük le legnagyobb riválisainkat, a Répcelakot és a Szegedet. Közben a papírforma-mérkőzéseket biztosan nyertük meg. A bajnoki címünk mindenképpen a bravúr kategóriájába tartozik. Közben nagy öröm számunkra, hogy ifjúsági csapatunk ezüstérmes lett a maga sorozatában, ez biztató a jövőre nézve. A szezon zárásaként a felnőtt válogatott csapat-világbajnokságon szerepelt, és az ezüstérmet szerzett együttesben Fehér Zoltán és Farkas Sándor is pályára lépett. Az országos egyéni bajnokságon, Szegeden Járfás Szilárd révén sprintben szereztünk egy bronzérmet. Többre vágytunk, de a szegediek voltak otthon ezen az erőpróbán, nekünk pedig nem fekszik igazán a Tisza-partiak pályája.

A klubelnök elmondta azt is, hogy az év során az anyagi alapok rendben voltak az együttesnél. A városi önkormányzat, a névadó szponzor FMVas Kft., és a kisebb támogatók biztosították a gondtalan működést.

Az együttes az őszi világkupán olyan helyezést szeretne elérni, hogy utána kiemelt lehessen a Bajnokok Ligájában. A magyar bajnoki címmel járó nemzetközi szereplés plusz anyagi terheket ró a klubra, a forintokat a szponzorok segítségével igyekeznek előteremteni. A több fronton való helytállás érdekében megerősítik a csapatot, de nem mondanak le a további fiatalításról sem. A következő bajnokságban a zalaiakat erősíti majd Rudolf Balázs és Boanta Claudiu - utóbbit nyilván nem kell bemutatni a teke zalai barátainak, hiszen visszatér egykori csapatához. Mindkét játékos osztrák légióskodás után tér haza.

Az évzárón elhangzott: a sportcentrumban lévő tekepálya is megújulhat központi és önkormányzati támogatásból.

- Aranyérmünk mindenképpen a bravúr kategóriájába tartozik - vélekedett Fehér László edző is. - A bajnokság megkezdése előtt úgy nézett ki, hogy a dobogóért is alaposan meg kell küzdenünk. Örvendetes, hogy a fiatalok is bőven kaptak játéklehetőséget. A rutinos játékosaink a döntő szituációkban helyes döntéseket hoztak, és ennek meglett az eredménye. A csapat formája is a bajnokság hajrájára ért a csúcsra. A már említett rutinos játékosok mellett Kozma Karcsi sokat komolyodott, a hajrára egyértelműen erőssége lett a ZTKnak. Összességében a bajnoki címünk csapatsiker, mindenki hozzátette a magáét, hogy felérjünk a csúcsra. Örülök, hogy az igazolásokkal bővült a keretünk. Igyekszem a lehetőségekhez mérten forgatni a csapatot. Több fronton kell helytállnunk, remélem sikerül. Továbbra is a munkában hiszek, idén is megdolgoztunk a sikerért, és a folytatásban sem lesz ez másképp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!