Hírek

2017.06.21. 17:07

75 mobiltelefont vett részletre, 15 milliós kárt okozott

Összesen 75 mobiltelefont vett részletre a vádlott, de nem fizette ki egyiket sem. Két év alatt majdnem 15 millió forinttal rövidítette meg a távközlési céget. Közben egy elveszett telefon ügyében is készült vádemelés.

Bakos Ágnes

Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége a vád a nő ellen – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Az asszony a távközlési szolgáltató értékesítőjeként dolgozott. Munkaköri feladata volt, hogy előfizetői szerződéseket kössön – csak ezt több esetben a saját nevére tette, valamint mit sem sejtő családtagjai is többszörös előfizetők lettek. A két év alatt 29 esetben a saját, 47 esetben családtagjai nevében szerződött. Összesen 75 mobiltelefont, egy tabletet és egy notebookot szerzett meg részletfizetéssel. A telefonokat eladta, de a részleteket nem fizette, összesen 14,9 millió forint kárt okozott. Börtön- és pénzbüntetést javasol az ügyészség a csalónak.

Egy másik „telefonos ügy” miatt is készült vádemelés a napokban. Még tavasszal, egy Vasvárhoz közeli településen történt az eset. Egy márciusi hajnalon bukkant a mobiltelefonra a férfi, az utcán hevert a készülék. A megtaláló (immár vádlott) a telefont nyolc napon belül nem adta vissza a sértettnek és a hatóságnak sem adta át. A nyomozók viszont megtalálták: lefoglalták, majd visszaadták a jogos tulajdonosának, ezzel gyakorlatilag a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A vádirat szerint 52 ezer 500 forintot ér az elvesztett, majd meglett telefon.

Ez hivatalosan nem lopás, hanem „jogtalan elsajátítás vétsége”. Emiatt emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!