Sport

2017.06.22. 12:48

Részhajrá a Zichy ligetben

BUDAPEST Június 27-én a szombathelyi prológgal rajtol Magyarország legnagyobb kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie.

Ferencz Balázs

A viadal most először érinti a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is.

A szombathelyi prológ és a Keszthely-Zalaegerszeg etap után június 29-én csütörtökön aVelence Korzóról indul a Tour de Hongrie 2017 második szakasza. Ezen a napon Siófokra kell eljutnia a népes és nívós mezőnynek, s a 138 kilométeres szakasz során Székesfehérvár belvárosát is érintik a kerekesek. Délután fél öt körül egy különleges versenyt nyomnak a bringások: a történelmi belvárost és a Zichy ligetet elválasztó útvonalon részhajrára is sor kerül. Ritkaság, hogy ilyen patinás belvárosi környezetben versengenek a profi kerékpárosok, különleges élménynek ígérkezik ez a szakasz. A koronázó város egyébként nem csupán versenyhelyszín, hanem egy igazi kerékpáros ünnep otthona lesz. 15 órától a bringások vehetik birtokba a Zichy ligetet, ahol kerékpáros ügyességi versenyekkel, bemutató edzéssel, TRIÁL ügyességi bemutatóval, kiállítással és szerviz sarokkal várják a kerékpársport rajongóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!