Sport

2017.06.22. 15:25

Búcsúzik a Falco másodedzője: A barátság marad, de váltani kellett

A másodedző és két saját nevelésű játékos távozik a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatától: Váradi Kornél Sopronban, Simon Kristóf Pécsen, Bognár Kristóf Debrecenben folytatja pályafutását.

Tóth Gábor

Három régi ismerős távozik a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatától.

A Falco saját nevelésű, a csapattal 2007/2008-as bajnoki címet szerző, válogatottságig jutó, majd két év szolnoki kitérő után Szombathelyre hazatérő Váradi Kornél egy makacs térdsérülés miatt egészen fiatalon, 23 évesen abbahagyta a játékot. Hogy aztán 25 évesen már másodedzőként segítse a sárga-feketéket - Bencze Tamás, Andjelko Mandics, Kálmán László és Szrecsko Szekulovics mellett is dolgozott. A 2017/2018-as szezont pedig a Sopron vezetőedzőjeként kezdi meg.

Váradi Kornél ezüstéremmel búcsúzott el nevelőegyesületétől
Fotó: Unger Tamás

- Az elmúlt években folyamatosan képeztem magam, megszereztem a FIBA-licencet is, értelemszerűen szerettem volna minél magasabb edzői szinten kipróbálni magam - árulta el Váradi Kornél. - Úgy éreztem, hogy a Sopron megkeresése éppen időben érkezett, készen állok arra, hogy vezetőedzőként is kipróbáljam magam - vétek lett volna kihagyni ezt a lehetőséget. A Falcónak, a Falco-családnak, a vezetőknek, az edzőknek, a játékosoknak csak köszönettel tartozom. Mielőtt rábólintottam volna a soproni ajánlatra, egyeztettem a vezetőkkel, és természetesen Szrecsko Szekuloviccsal is. Mindenki megértette az indokaimat, bátorított, korrekt módon, barátságban búcsúztunk el. És mivel a soproni feladat teljes embert kíván, természetesen fel kell hagynom az utánpótlásban végzett munkámmal is Szombathelyen - nagyon szerettem dolgozni a fiatalokkal. Egyelőre az U18-as válogatottnál van dolgom, de augusztusban már munkába állok Sopronban.

A saját nevelésű Simon Kristóf a 2012/2013-as szezonban mutatkozott be a Falco első csapatában. A 23 éves, egyes, kettes poszton bevethető játékos a következő bajnokságot a Pécsi VSK együttesében kezdi.

- Nehezen hoztam meg a döntést, de meg kellett hoznom, fájó szívvel hagyom el a nevelőegyesületemet - fogalmazott Simon Kristóf. - Elsősorban a több játéklehetőség reményében váltok klubot. Szeretnék fejlődni, jobb, érettebb kosaras lenni, ehhez pedig elsősorban több időt kell a pályán tölteni. Bizonyítani akarom - főleg magamnak -, hogy komolyabb feladatokban is lehet rám számítani. A vezetőséggel, Szekulovics mesterrel is átbeszéltem a helyzetemet, korrekt módon váltunk el - talán egyszer jobb játékosként térek vissza a Falcóba. A pécsi tréner, Csirke Ferenc személye számomra garancia arra, hogy megkapom a bizalmat, a bizonyítási lehetőséget - az pedig az én feladatom lesz, hogy éljek is vele.

Bognár Kristóf az NB I-be frissen feljutott Debrecenbe igazolt. A négyes poszton bevethető, tatai születésű, 23 kosaras nyolc év után hagyja el sárga-feketéket.

- Minden játékos életében eljön az a pillanat amikor váltania kell, amikor új impulzusokra van szükség, nálam ez most jött el - jelezte Bognár Kristóf. - Nagyon szép éveket töltöttem Szombathelyen, köszönettel tartozom mindenkinek, aki csak egy kicsit is segített nekem, hogy kosaras lehessek - külön köszönök mindent Gráczer Györgynek és Váradi Attiláéknak. Az utóbbi időben egy kicsit talán elszürkültem, befásultam, bízom benne, hogy a környezetváltozás jó hatással lesz a teljesítményemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!