Kultúra

2017.06.22. 16:53

Eksztázis kilenckor - A klasszikust modern technikával ötvözték a lengyelek

A héten minden este a jazzmuzsika nagyjainak koncertjeivel kínálja a szombathelyieket a Lamantin Fesztivál. A színhely felváltva a Fő téri jazzsátor és a Weöres Sándor Színházban berendezett Lamantin Klub.

Tersztyánszky Krisztina

Ilyenkor minden évben felvetődik a kérdés: mennyire rétegzene a jazz, és mennyire tudja meghódítani a szélesebb közönséget? A keddi funkeste minden bizonnyal az utóbbit bizonyítja: Galambos Dorináék (Roadkill Cafe) megénekeltették a hallgatóságot, az amerikai Jamal Thomas felhívására pedig még táncra is perdültek néhányan.

Fotó: Czika László

A szerda este a Krúdy-klubban igazi jazzbár hangulatot hozott. Bár a lengyel fiúkat - Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio & Mr Krime - a jazz elvontabb képviselőiként tartja számon a szakma, muzsikájuk a kevésbé edzett fül számára is élvezhető volt. A virtuóz zongorista, Pawel álmodozó, mesélő, vándorló hangsorokkal hívta magával a közönséget, amire a közkedvelt DJ scratching technikával létrehozott éles hangeffektusai felelgettek.

A klasszikus hangszerek és a 21. századi technika ötvözése igazi örömzenében teljesedett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!